Skip links

De zee op je bord – zalige, zilte zeewieren

Zeewieren worden steeds hotter. en het lijkt een belangrijke plek te gaan innemen op onze boodschappenlijst van de (nabije) toekomst. Maar, hoe gezond is het? En vooral, zijn ze wel lekker? En, wat kun je er in de keuken mee doen?

Het ontbijt, de vergeten maaltijd

In onze westerse maatschappij is het ontbijt eigenlijk een vergeten maaltijd geworden. Veel mensen met een druk leven, hebben de neiging om het ontbijt over te slaan. Er wordt geen tijd voor genomen, er is ‘s ochtends geen trek in ontbijt, of het bed ligt

Spijsvertering belangrijk voor goede gezondheid

Een goede gezondheid begint in je darmen Je hebt het vast vaker gehoord: “Een goede gezondheid begint in je darmen”. En hoewel er uiteraard ook andere factoren van invloed zijn op je gezondheid, speelt de spijsvertering inderdaad een belangrijke rol bij het verkrijgen en behouden

Vegetarisch eten inspireert

Vegetarisch eten inspireert Als kok zie ik vegetarisch koken als een specialisatie, zoals de viskok, de grillkok, de sushikok. En juist de verdieping levert zoveel meer op. Er zijn namelijk honderd keer zoveel soorten granen en peulvruchten, zaden en pitten en groentes en fruit streekgebonden

Lekkerrrr; technisch proeven

Lekker!!! Smaken verschillen! We gebruiken het dagelijks, het woord lekker. We vinden iets wel lekker of niet lekker. Maar wat betekent lekker eigenlijk? En wat kan je met deze term als kok? Eigenlijk zegt het woord lekker helemaal niets over hetgeen je eet. Het is

Hoe voorkom je een after dinnerdip?

Iedereen kent het wel, dat slome moeie gevoel wat je soms hebt na het eten. De een noemt het een ‘drie uur dipje’ en de ander een ‘after dinner dip’. Waar komt zo’n dip vandaan en wat kan je doen om dit tegen te gaan

Je eigen recepten ontwikkelen, hoe doe je dat?

Recepten ontwikkelen Een van de eerste zaken waar je tegenaan loopt als je er voor kiest om een andere voedingspatroon te volgen, is dat je ineens heel veel recepten uit tijdschriften en kookboeken niet meer kunt gebruiken. Er worden ingrediënten gebruikt die je niet meer

Van hobbykok naar chefkok

Kan je je geld verdienen als vegetarische kok of plantaardige chef? Dat is een vraag die ik vaak krijg. Mijn Antwoord: Vegetarisch en plantaardig  koken is de toekomst en biedt veel kansen op de arbeidsmarkt. Ik zal je uitleggen waarom: Als chefkok en eigenaar van

Gezonde voeding: wat moet ik geloven ?

Gezonde voeding: wat moet ik geloven ? Iedereen weet wel dat gezond eten belangrijk is. Maar er wordt zoveel over gepraat en geschreven dat veel mensen niet meer weten wat ze nou wel en niet moeten geloven. Gezonde voeding kan bijdragen aan het goed functioneren