Skip links

kekke kiemen

KEKKE KIEMEN Taugé en alfalfa zijn de bekendste soorten kiemgroentes en al jaren verkrijgbaar. Ze hebben allebei een beetje een retro jaren 90 uitstraling. Taugé ging in de roerbakschotel en alfalfa was een dot lichtgroene friemeltjes die op de boterham met kaas of op de

Je mes je beste vriend

Je koksmes is je beste vriend in de keuken. Niks werkt zo fijn als een goed scherp koksmes dat bij je past. Daarmee kan je, eenmaal getraind, razendsnel je mise-en-place doen. Want zeker ook in de professionele keuken is tijd geld. Naast een goed koksmes

HOE SUIKERVRIJ IS “SUIKERVRIJ”?

HOE SUIKERVRIJ IS “SUIKERVRIJ”? Zorgeloos taartjes eten, guilt-free repen snacken en gezond snoepen, het komt allemaal voorbij. Have your cake and eat it too! Hoe briljant is dat! Vooral in de afgelopen december maand waarin er veel zoets voorbij komt en waar het moeilijk van

De zee op je bord – zalige, zilte zeewieren

Zeewieren worden steeds hotter. en het lijkt een belangrijke plek te gaan innemen op onze boodschappenlijst van de (nabije) toekomst. Maar, hoe gezond is het? En vooral, zijn ze wel lekker? En, wat kun je er in de keuken mee doen?

Het ontbijt, de vergeten maaltijd

In onze westerse maatschappij is het ontbijt eigenlijk een vergeten maaltijd geworden. Veel mensen met een druk leven, hebben de neiging om het ontbijt over te slaan. Er wordt geen tijd voor genomen, er is ‘s ochtends geen trek in ontbijt, of het bed ligt

Spijsvertering belangrijk voor goede gezondheid

Een goede gezondheid begint in je darmen Je hebt het vast vaker gehoord: “Een goede gezondheid begint in je darmen”. En hoewel er uiteraard ook andere factoren van invloed zijn op je gezondheid, speelt de spijsvertering inderdaad een belangrijke rol bij het verkrijgen en behouden

Vegetarisch eten inspireert

Vegetarisch eten inspireert Als kok zie ik vegetarisch koken als een specialisatie, zoals de viskok, de grillkok, de sushikok. En juist de verdieping levert zoveel meer op. Er zijn namelijk honderd keer zoveel soorten granen en peulvruchten, zaden en pitten en groentes en fruit streekgebonden

Lekkerrrr; technisch proeven

Lekker!!! Smaken verschillen! We gebruiken het dagelijks, het woord lekker. We vinden iets wel lekker of niet lekker. Maar wat betekent lekker eigenlijk? En wat kan je met deze term als kok? Eigenlijk zegt het woord lekker helemaal niets over hetgeen je eet. Het is

Hoe voorkom je een after dinnerdip?

Iedereen kent het wel, dat slome moeie gevoel wat je soms hebt na het eten. De een noemt het een ‘drie uur dipje’ en de ander een ‘after dinner dip’. Waar komt zo’n dip vandaan en wat kan je doen om dit tegen te gaan