Skip links

Testimonials

Wat doen onze studenten nu?

SABABA

Karlijn opende samen met haar vrienden dit leuke restaurant in Amsterdam. Sababa: Hebreeuwse straattaal voor ‘no worries’ – staat voor mooi, lekker, betaalbaar en verantwoord eten geïnspireerd op de Midden-Oosterse keuken. Het menu bestaat uit pita’sen platbrood, salades en mezze en is overwegend vega(n). Naast de biologische groenten die we centraal zetten, zoals aubergine, bloemkool en kikkererwten, zijn we gek van halloumi, granaatappel en dadels. Bij deze kleurrijke pitas en salades schenken wij fruitige juices,lokaal bier, biologische limo’s en lekkere frisjes.

ARIADNE

Ariadne Vogel van Tisgroen is jouw partner als het gaat om verantwoord, vegetarisch en lekker eten. Met workshops, proeverijen en catering wordt je verwend met mooie, pure thee, vegetarisch koken en eetbare planten en bloemen.

Tisgroen inhuren voor een theeproeverij, catering van vegetarische hapjes, combinatie hiervan, een workshop vegetarisch koken tijdens een zakelijk evenement, op school of bij je thuis? Je bent dan hier aan het goede adres! Vraag naar de mogelijkheden.

THE HAPPY GREEN CHEF

The Happy Green Chef kookt en verzorgt vegetarische maaltijden op locatie. Gezonde gerechten die goed zijn voor je lijf, hart en hoofd. Door vlees of vis weg te laten wordt je eten helemaal niet saai, integendeel! The Happy Green Chef laat dit zien en proeven door te koken met biologische, seizoensgebonden producten en andere zoveel mogelijk lokale ingrediënten.

Alle gerechten worden met liefde en aandacht bereid volgens verschillende voedingsfilosofieën; vegetarisch, veganistisch, ayurvedisch, macrobiotisch en raw food. In de recepturen worden verschillende kruiden en specerijen verwerkt en geen producten met chemische toevoegingen gebruikt. Dat is wel zo lekker en gezond voor een (h)eerlijke maaltijd.

GEMBER

Bij GEMBER staat puur eten en drinken centraal.  Wat is de onderliggende gedachte van GEMBER? In het begin van dit avontuur bedachten wij een concept met vier pijlers waaruit GEMBER is ontstaan. Nieuwsgierig?
iedereen mogelijkheden zijn: JIJ die houdt van kip, JIJ die liever een salade eet, JIJ die altijd op zoek is naar iets nieuws, maar ook JIJ met een intolerantie en ook JIJ die plantaardig eet, kortom gewoon JIJ. Een locatie waar je samen geniet van guilt-free eten, speciaal voor JIJ.

BY MISCHA

Hai, ik ben Mischa, woonachtig in Zuid Limburg en ik heb een praktijk als Leefstijlkok. Wat ik doe:

  • ik geef voedingsadviezen en vertaal deze voor mijn cliënten naar bruikbare receptuur;
  • ik geef kookadvies na voedingsadvies; en ook kooksessies en één op één kookbegeleiding;
  • Kookcursussen geven aan een ieder die graag smaakvoller en voedzamer wil gaan eten. Hierbij staat uiteraard de vegetarische keuken centraal.
  • ik organiseer kookworkshops voor particulieren en bedrijven.
  • ik ontwikkel graag nieuwe receptuur en ga aan de slag met het combineren van bekende ingrediënten aan een nieuwe kooktechniek.

Dit alles doe ik vanuit meerdere lokaties in mijn regio (Sittard – Maastricht).

Kasvio

Kasvio, herbarium in het Fins, is een restaurant voor plantaardig eten. Het verhaalt met en over eten, in samenwerking met kunstenaars, en creëert zo een unieke eetervaring. 

De wisselende seizoenen en een aanhoudend onderzoek naar voedsel (eco)systemen (heden en verleden) vormen de basis voor onze gerechten. 

Wij zijn geïnspireerd door lokale biologische tuinbouw, de bossen en het wildplukken.  Smaken, technieken en ingrediënten uit een scala aan culinaire tradities komen hier samen. 

 

Haus 26

HAUS 26

Als je op vakantie bent, wil je genieten. Genieten van de natuur, van een andere omgeving, de rust en de ruimte en lekker eten. Eigenlijk wil je verwend worden als je op vakantie bent. Bij Haus 26 staat gastvrijheid voorop en bieden we je alles om het beste uit je vakantie te halen. Voel je welkom bij ons!

Haus 26 ligt in het kleine, maar levendige dorpje Weissbriach in het Gitschtal. Vanuit Weissbriach rij je zo naar de Weissensee en de Presseggersee, prachtige bergmeren in alle seizoenen. Het dal is omgeven door prachtige bergen, hoog en minder hoog, en veel bos.

LEKKER ETEN
GOED VOOR JEZELF ÉN
DE OMGEVING
100% PLANT-BASED​

Het verwennen van onze gasten staat voorop, maar we doen dit wel met oog voor de omgeving. Hoe? Onder andere door onze stroom uit waterkracht te betrekken, veganistische zeep en shampoo op de kamers aan te bieden én volledig plantaardig te koken.

Table D’Hôtes Monique Moreau

Ik ben Monique Moreau,

Ik woon en werk in Limburg in een oude verbouwde boerderij en daarin ontvang ik mijn gasten met het Table D’Hôtes principe:  d.w.z. dat je bij mij kunt dineren en  een verrassingsmenu krijgt. Ik leg de lat erg hoog omdat ik het belangrijk vind om voor  mijn gasten een mooie eetervaring te creëren.

Ik heb recent de eerste lichting Fabulous Vegan Chef online gevolgd.

Femke van VIP Health and Nutrition heeft onze groep heel veel geleerd en ik verbaasde mij over haar kennis. Kooktechnieken, bereidingstechnieken, achtergrondinformatie, nieuwe ontwikkelingen noem maar op, ik ben haar erg dankbaar voor dit mooie aanbod.

Jammer dat er geen vervolg op is dan zou ik meteen weer meedoen.

Na deze opleiding ga ik in 2022 ook een veganistische Table D’Hôtes geven naast de reguliere.