[vc_row content_placement=”middle” enable_overlay=”yes” css=”.vc_custom_1607872634043{background-image: url(https://viphealthandnutrition.nl/wp-content/uploads/2014/11/530645_485289684837805_2075968721_n-e1410547835485.jpg?id=1283) !important;background-position: center !important;background-repeat: no-repeat !important;background-size: cover !important;}” overlay_bg=”rgba(255, 255, 255, 0.64)”][vc_column align=”text-center”][ld_spacer][vc_custom_heading text=”Testimonials” font_container=”tag:h2|text_align:center|color:%23422600″ css_animation=”fadeIn”][ld_spacer][/vc_column][/vc_row][vc_row equal_height=”yes” css=”.vc_custom_1608554550306{background-color: #f4f4f4 !important;}” row_hide=”hidden-md hidden-lg”][vc_column align=”text-center”][ld_testimonial style=”testi_s08″ rating=”5″ title=”Erika”]
Ik was al langer op zoek naar een cursus of opleiding op het gebied van voeding en/of duurzaamheid. In deze opleiding vond ik alles wat ik zocht.
De opleiding heeft me in geen enkel opzicht teleurgesteld.
[/ld_testimonial][ld_testimonial style=”testi_s08″ rating=”5″ title=”Lisa”]
Het was druk, het was smaakvol, het was inspirerend en nog zo veel meer.
Veel plezier! Nu ik mijn portfolio aan het afronden ben en aan het kijken ben
wat we allemaal gedaan en geleerd hebben vind ik het een fantastisch jaar. Jammer dat ik niet nog een jaartje mag.
[/ld_testimonial][ld_testimonial style=”testi_s08″ rating=”5″ title=”Rosalie”]
De opbouw van de opleiding is achteraf bekeken goed uitgedacht. De modules vloeien mooi in elkaar over waarbij je ook steeds beter zelf gaat voelen wat goede voeding met je doet. Nu wist ik hier voorafgaand al veel over vanuit mijn opleidingen en orthomoleculaire geneeskunde maar de opdrachten en bepaalde theoretische kennis die behandeld werd gedurende de modules zorgde wel voor een diepergaand begrip van balans en evenwicht in leven en voeding.
[/ld_testimonial][/vc_column][/vc_row][vc_row equal_height=”yes” css=”.vc_custom_1608554510686{background-color: #f4f4f4 !important;}” row_hide=”hidden-xs hidden-sm”][vc_column align=”text-center”][ld_tabs style=”s3″ primary_color=”rgb(199, 156, 96)” active_color=”rgb(255, 255, 255)”][ld_tab_section title=”Erika” tab_id=”ld-1608554517645-87300035-f3db”][vc_column_text css=”.vc_custom_1608137954088{margin-right: 150px !important;margin-left: 150px !important;}”]
Ik was al langer op zoek naar een cursus of opleiding op het gebied van voeding en/of duurzaamheid. In deze opleiding vond ik alles wat ik zocht.
De opleiding heeft me in geen enkel opzicht teleurgesteld.
[/vc_column_text][/ld_tab_section][ld_tab_section title=”Lisa” tab_id=”ld-1608554517728-35c09a90-b96a”][vc_column_text]
Het was druk, het was smaakvol, het was inspirerend en nog zo veel meer.
Veel plezier!
Nu ik mijn portfolio aan het afronden ben en aan het kijken ben
wat we allemaal gedaan en geleerd hebben
vind ik het een fantastisch jaar.
Jammer dat ik niet nog een jaartje mag.
[/vc_column_text][/ld_tab_section][ld_tab_section title=”Rosalie” tab_id=”ld-1608554517805-510bdf8a-37dc”][vc_column_text]De opbouw van de opleiding is achteraf bekeken goed uitgedacht.
De modules vloeien mooi in elkaar over waarbij je ook steeds beter zelf gaat voelen wat goede voeding met je doet.
Nu wist ik hier voorafgaand al veel over vanuit mijn opleidingen
en orthomoleculaire geneeskunde maar de opdrachten
en bepaalde theoretische kennis die behandeld werd gedurende de modules
zorgde wel voor een diepergaand begrip van balans
en evenwicht in leven en voeding.[/vc_column_text][/ld_tab_section][ld_tab_section title=”Margit” tab_id=”ld-1608554517879-0524fe5d-2c40″][vc_column_text]Ik had wel eens overwogen een normale koksopleiding te doen,
maar ik was bang dat ik me dan eerst door varkenshaasjes in roomsaus
en dergelijke zou moeten worstelen, ook leerzaam,
maar dat leek me zo’n gedoe.
Maar goed. Op een mooie dag ging ik weer eens googelen op koksopleidingen.
En ja hoor, ik stuitte op VIP Health & Nutrition.
En toen ging het roer definitief om.
Ik heb er geen dag spijt van gehad.[/vc_column_text][/ld_tab_section][ld_tab_section title=”Marlies” tab_id=”ld-1608554517959-d5c67013-907d”][vc_column_text]Afgelopen jaar heb ik enorm veel geleerd, inspirerende mensen ontmoet
en heel veel ervaring op kunnen doen.
Toch heb ik ook het gevoel dat er nog heel veel te leren is
en dat dit nog maar het begin is.
Het was zeer leerzaam om kennis te maken met de verschillende theoretische achtergronden en voedingsfilosofieën.
Ik heb enorm veel geleerd over nieuwe producten,
bereidingstechnieken en technische vaardigheden.
Verder heb ik nieuwe smaken leren kennen en nieuwe ideeën opgedaan.[/vc_column_text][/ld_tab_section][ld_tab_section title=”Joke” tab_id=”ld-1608554518038-18bed054-e065″][vc_column_text]
Ik heb zo ongelofelijk veel geleerd dat ik er nog jaren mee toe kan.
Wat mij erg heeft aangesproken is het enorme aanbod aan warenkennis en kooktechnieken.
Het heeft ertoe geleid dat ik met andere producten ben gaan werken
en meer variatie kan aanbrengen en aanbieden.
Ik ben verfijnder gaan koken en heb veel meer grip gekregen op presentatie en bordopmaak.
Mijn porties zijn kleiner geworden maar intenser van smaak.
[/vc_column_text][/ld_tab_section][ld_tab_section title=”Chris” tab_id=”ld-1608554518128-8f5676aa-665e”][vc_column_text]
De opleiding heeft me in een korte en gecomprimeerde tijd zo ontzettend veel gegeven.
Koken voelt anders nu dat ik de opleiding gevolgd heb.
Mijn horizon is wat technieken en kennis betreft om velen malen breder geworden.
Ik voel dat ik mij op grote schaal verder heb ontwikkeld.
Mijn creativiteit en productkennis rusten nu op echte vakkennis.
Ik heb ontzettend van genoten mij in het kokvak te verdiepen.
Hierin wil ik verder gaan.
Het concept van fusion kitchen inspireerd mij heel erg.
Elementen uit de ayurveda, de macrobiotiek en raw/vegan vormen
een brede basis waaruit ik nu kan putten, om nieuwe gerechten te creëren.
[/vc_column_text][/ld_tab_section][ld_tab_section title=”Saskia” tab_id=”ld-1608554518206-9ba39c1a-0a70″][vc_column_text]Wat vind je van de VIP Health & Nutrition opleiding?
Geweldig! Een aanrader voor anderen!
Het was gezellig, leerzaam, lekker en voor mij een complete verandering ten opzichte van mijn dagelijkse werk.
Zeer welkom!
Wat vind je van de docenten?
Goed. De afwisseling tussen de verschillende gastdocenten met Femke als hoofddocent was erg leuk.
Ik had het idee dat we echt met deskundigen op ieders vakgebied te maken hadden bij alle gastdocenten.
Erg leuk en leerzaam.[/vc_column_text][/ld_tab_section][ld_tab_section title=”Jutta” tab_id=”ld-1608554518284-67313b24-8ca4″][vc_column_text]
Vooral op praktisch gebied heb ik duizend-en-een dingen geleerd.
Hoe je recepten moet lezen, hoe je ‘clean’ en georganiseerd moet werken.
Het zijn vooral de ontelbare, kleine handigheden die voorbij kwamen,
zoals hoe je een paprika snijdt of bakpapier op maat knipt.
Te veel om op te noemen. Juist de optelsom van deze handigheden vormen echt een meerwaarde.
Veel zaken gaan nu een stuk makkelijker.
Door de opleiding ben ik ook gedwongen om uit mijn comfortzone te stappen
en gerechten te maken, die ik anders nooit maak en waar ik nu beter in thuis ben.
In theoretisch opzicht vond ik dit jaar zeer inspirerend.
Tegenwoordig worden we doodgegooid met nieuwe voedsel theorieën.
De lessen over de theorie waren vooral leerzaam omdat ze genuanceerd waren. Veel goede aspecten van verschillende voedingsleren kwamen aan bod, waarbij er ook ruimte was voor nuance.
Door de verschillende perspectieven op voedsel te behandelen krijg je een brede en genuanceerde kijk op voedsel.
Een ander mooi aspect van de cursus vond ik de kennismaking met mooie gerechten.
De gerechten waren van een hoog culinair niveau.
Ook kwamen er interessante smaakcombinaties aan bod.
Daarbij kwamen laatste trends op het gebied van voedsel aan bod.
Mooi is ook hoe we hebben leren borden opmaken.
[/vc_column_text][/ld_tab_section][ld_tab_section title=”Daan” tab_id=”ld-1608554518364-208c7a55-43a5″][vc_column_text]
Mijn stagebegeleider(s) waren vanaf dag één verbaasd over de kennis en vaardigheden die ik liet zien
[/vc_column_text][/ld_tab_section][ld_tab_section title=”Petra” tab_id=”ld-1608554518453-da321da0-a1d9″][vc_column_text]
Ik vond de online leeromgeving heel erg prettig werken. Ook de aanvullende video’s zijn heel verhelderend. De praktijkdagen waren voor mij wel echt een meerwaarde omdat je dan leert werken met allerlei apparatuur die je thuis niet hebt. Ook de examenopdrachten vond ik leuk om te doen, je leert dan toch ook een beetje onder druk werken zoals je ook in de praktijk zult tegen komen.
[/vc_column_text][/ld_tab_section][ld_tab_section title=”Titia” tab_id=”ld-1608554518544-5c47041a-6900″][vc_column_text]
Voordat ik er aan begon dacht ik. Ik weet al best veel, heb ik het nog wel nodig? Ik zocht vooral ook inspiratie en contact met vakgenoten. Maar ik heb echt heel veel geleerd. Nu weet ik ook dat ik nog heel veel kan leren. Dat ik pas aan het begin sta. Er is een wereld voor mij open gegaan
IK vond het prettig om de intensive te doen. De modules hadden een fijne regelmaat. Niet te veel en niet te weinig tijd er tussen.
Ik vond het tempo van de lessen lekker hoog. Ik kon alle theoretische kennis goed plaatsen omdat ik al vrij veel ervaring met professioneel vegetarisch koken had.Jammer dat het weer voorbij is.
Inrichting keuken en keukenmateriaal:
Wauw, super chique. Chapeau. Zullen mooie spullen en apparatuur. Alles tip top onderhouden. En een enorme variëteit.
Het heeft mij ook geïnspireerd om zelf weer ea aan te schaffen. Ook speciale minder reguliere apparatuur zoals de ontsapper bijvoorbeeld.
[/vc_column_text][/ld_tab_section][ld_tab_section title=”Iris” tab_id=”ld-1608554518686-5a88db38-b550″][vc_column_text]
De modules zijn afwisselend, bouwen op elkaar voort zonder dat het losse elementen zijn. Wat Femke erg goed deed was af en toe terug verwijzen naar de stof, recepten en bereidingen uit andere modules, zodat je bewust bleef van de overeenkomsten/verschillen en hoe je daar mee omgaat.
Ik zou de opleiding aanradenl aan mensen van wie ik kan inschatten dat ze dit aankunnen. Ik vind dat de intensive echt een intensive moet blijven en dus studenten moet hebben die al ervaring hebben en het niveau en tempo aan kunnen.
[/vc_column_text][/ld_tab_section][ld_tab_section title=”Karin” tab_id=”ld-1608554518780-187d2ec7-5287″][vc_column_text]
Vraag is de hoofddocent genoeg gekwalificeerd:
zeer, zeer zeker, op alles antwoord, op alles veel ‘onderliggende brede kennis’, fantastische beheersing van het vak. Er werd altijd supersnel gereageerd, bereikbaar op alle manieren, snel antwoord via de online omgeving. Ik heb altijd to the point leerzame feedback gekregen, op alles.
[/vc_column_text][/ld_tab_section][ld_tab_section title=”Nens” tab_id=”ld-1608554518874-81f7e51d-7e3a”][vc_column_text]Ik wilde graag nieuwe input over vegetarisch koken en dat is gelukt. Het achtstappenplan is een goed hulpmiddel. In de recepturen worden voor mij heel heel nieuwe ingrediënten gebruikt. Heel leerzaam. Ook de condimenten vind ik erg leuk. [/vc_column_text][/ld_tab_section][ld_tab_section title=”Gunay” tab_id=”ld-1608554518971-abd9f4fd-068a”][vc_column_text]
Ik vond het een hele leuke cursus en ik ben jullie super dankbaar voor wat ik bij deze cursus heb geleerd! Ik zou ook zeker door willen leren koken, een volgende cursus misschien. Als feedback zou ik willen zeggen dat de cursus goed is opgebouwd en ook de online leeromgeving is heel overzichtelijk en dat werkt prettig. Ik was wel relatief vele tijd kwijt met de boodschappen en het zoeken naar wat bijzondere ingrediënten.
[/vc_column_text][/ld_tab_section][ld_tab_section title=”Brenda” tab_id=”ld-1608554519071-91ca4dfa-b051″][vc_column_text]
De kennis die in de cursus werd overgedragen was inhoudelijk echt goed. Je krijgt een goede basis om zelf aan de slag te gaan met het verantwoord samenstellen van een vegetarische maaltijd.
Daarnaast zijn de recepten spannend, inspirerend en uitdagend. Zeker niet te makkelijk.
Voor mij was de opbouw logisch, de kennis uit elk voorgaand hoofdstuk kon je weer meenemen in het nieuwe lesmateriaal. Je groeit er zo goed in en wordt steeds ervarener en comfortabeler in het maken van de gerechten.
Wel vond ik het intensief om deze cursus te doen naast mijn werk . Doordat de tijdsduur overzichtelijk was, was het toch haalbaar.
[/vc_column_text][/ld_tab_section][/ld_tabs][ld_spacer][ld_spacer][/vc_column][/vc_row][vc_row enable_content_animation=”yes” animation_preset=”Fade In Down” ca_duration=”1200″][vc_column][ld_spacer height=”62px”][vc_custom_heading text=”Wat doen onze studenten nu?” font_container=”tag:h3|text_align:center|color:%23422600″][ld_spacer height=”62px”][/vc_column][/vc_row][vc_row content_placement=”middle” enable_content_animation=”yes” ca_init_scale_x=”1″ ca_init_scale_y=”1″ ca_init_scale_z=”1″ ca_init_opacity=”1″ ca_an_scale_x=”1″ ca_an_scale_y=”1″ ca_an_scale_z=”1″ ca_an_opacity=”1″ css=”.vc_custom_1608376312109{padding-top: 50px !important;padding-bottom: 50px !important;background-color: #e8e8e8 !important;}”][vc_column width=”1/2″][ld_section_title title=”SABABA” title_top_margin=”10″ title_bottom_margin=”10″ add_line=”underline-fancy-title” subtitle_top_margin=”0″ subtitle_bottom_margin=”10″ text_top_margin=”0″ text_bottom_margin=”0″ use_custom_fonts_title=”true” color=”rgb(199, 156, 96)”][/ld_section_title][vc_single_image image=”8379″][vc_column_text]Karlijn opende samen met haar vrienden dit leuke restaurant in Amsterdam. Sababa: Hebreeuwse straattaal voor ‘no worries’ – staat voor mooi, lekker, betaalbaar en verantwoord eten geïnspireerd op de Midden-Oosterse keuken. Het menu bestaat uit pita’sen platbrood, salades en mezze en is overwegend vega(n). Naast de biologische groenten die we centraal zetten, zoals aubergine, bloemkool en kikkererwten, zijn we gek van halloumi, granaatappel en dadels. Bij deze kleurrijke pitas en salades schenken wij fruitige juices,lokaal bier, biologische limo’s en lekkere frisjes.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][ld_section_title title=”ARIADNE” title_top_margin=”10″ title_bottom_margin=”10″ add_line=”underline-fancy-title” subtitle_top_margin=”0″ subtitle_bottom_margin=”10″ text_top_margin=”0″ text_bottom_margin=”0″ use_custom_fonts_title=”true” color=”rgb(199, 156, 96)”][/ld_section_title][vc_single_image image=”8387″][vc_column_text]Ariadne Vogel van Tisgroen is jouw partner als het gaat om verantwoord, vegetarisch en lekker eten. Met workshops, proeverijen en catering wordt je verwend met mooie, pure thee, vegetarisch koken en eetbare planten en bloemen.
Tisgroen inhuren voor een theeproeverij, catering van vegetarische hapjes, combinatie hiervan, een workshop vegetarisch koken tijdens een zakelijk evenement, op school of bij je thuis? Je bent dan hier aan het goede adres! Vraag naar de mogelijkheden.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1608376146957{margin-top: 50px !important;margin-bottom: 50px !important;padding-top: 50px !important;padding-bottom: 50px !important;}”][vc_column width=”1/2″][ld_section_title title=”THE HAPPY GREEN CHEF” title_top_margin=”10″ title_bottom_margin=”10″ add_line=”underline-fancy-title” subtitle_top_margin=”0″ subtitle_bottom_margin=”10″ text_top_margin=”0″ text_bottom_margin=”0″ use_custom_fonts_title=”true” color=”rgb(137, 98, 0)”][/ld_section_title][vc_single_image image=”8385″][vc_column_text]The Happy Green Chef kookt en verzorgt vegetarische maaltijden op locatie. Gezonde gerechten die goed zijn voor je lijf, hart en hoofd. Door vlees of vis weg te laten wordt je eten helemaal niet saai, integendeel! The Happy Green Chef laat dit zien en proeven door te koken met biologische, seizoensgebonden producten en andere zoveel mogelijk lokale ingrediënten.
Alle gerechten worden met liefde en aandacht bereid volgens verschillende voedingsfilosofieën; vegetarisch, veganistisch, ayurvedisch, macrobiotisch en raw food. In de recepturen worden verschillende kruiden en specerijen verwerkt en geen producten met chemische toevoegingen gebruikt. Dat is wel zo lekker en gezond voor een (h)eerlijke maaltijd.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][ld_section_title title=”GEMBER” title_top_margin=”10″ title_bottom_margin=”10″ add_line=”underline-fancy-title” subtitle_top_margin=”0″ subtitle_bottom_margin=”10″ text_top_margin=”0″ text_bottom_margin=”0″ use_custom_fonts_title=”true” color=”rgb(137, 98, 0)”][/ld_section_title][vc_single_image image=”8383″][vc_column_text]
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1608376278797{padding-top: 50px !important;padding-bottom: 50px !important;background-color: #e8e8e8 !important;}”][vc_column width=”1/2″][ld_section_title title=”BY MISCHA” title_top_margin=”10″ title_bottom_margin=”10″ add_line=”underline-fancy-title” subtitle_top_margin=”0″ subtitle_bottom_margin=”10″ text_top_margin=”0″ text_bottom_margin=”0″ use_custom_fonts_title=”true” color=”rgb(199, 156, 96)”][/ld_section_title][vc_single_image image=”8382″][vc_column_text]Hai, ik ben Mischa, woonachtig in Zuid Limburg en ik heb een praktijk als Leefstijlkok. Wat ik doe:[/vc_column_text][ld_list]ik geef voedingsadviezen en vertaal deze voor mijn cliënten naar bruikbare receptuur;,ik geef kookadvies na voedingsadvies; en ook kooksessies en één op één kookbegeleiding;,Kookcursussen geven aan een ieder die graag smaakvoller en voedzamer wil gaan eten. Hierbij staat uiteraard de vegetarische keuken centraal.,ik organiseer kookworkshops voor particulieren en bedrijven.,ik ontwikkel graag nieuwe receptuur en ga aan de slag met het combineren van bekende ingrediënten aan een nieuwe kooktechniek.[/ld_list][vc_column_text]Dit alles doe ik vanuit meerdere lokaties in mijn regio (Sittard – Maastricht).[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][ld_section_title title=”Kasvio” title_top_margin=”10″ title_bottom_margin=”10″ add_line=”underline-fancy-title” subtitle_top_margin=”0″ subtitle_bottom_margin=”10″ text_top_margin=”0″ text_bottom_margin=”0″ use_custom_fonts_title=”true” color=”rgb(199, 156, 96)”][/ld_section_title][vc_single_image image=”9322″][vc_column_text]
Kasvio, herbarium in het Fins, is een restaurant voor plantaardig eten. Het verhaalt met en over eten, in samenwerking met kunstenaars, en creëert zo een unieke eetervaring.
De wisselende seizoenen en een aanhoudend onderzoek naar voedsel (eco)systemen (heden en verleden) vormen de basis voor onze gerechten.
Wij zijn geïnspireerd door lokale biologische tuinbouw, de bossen en het wildplukken. Smaken, technieken en ingrediënten uit een scala aan culinaire tradities komen hier samen.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][ld_section_title title=”Haus 26″ title_top_margin=”10″ title_bottom_margin=”10″ add_line=”title-underline” subtitle_top_margin=”0″ subtitle_bottom_margin=”10″ text_top_margin=”0″ text_bottom_margin=”0″ use_custom_fonts_title=”true” color=”#c79c60″][/ld_section_title][vc_single_image image=”9333″][vc_column_text]
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][ld_section_title title=”Table D’Hôtes Monique Moreau” title_top_margin=”10″ title_bottom_margin=”10″ add_line=”title-underline” subtitle_top_margin=”0″ subtitle_bottom_margin=”10″ text_top_margin=”0″ text_bottom_margin=”0″ use_custom_fonts_title=”true” color=”rgb(199, 156, 96)”][/ld_section_title][vc_single_image image=”9586″][vc_column_text]Ik ben Monique Moreau,
Ik woon en werk in Limburg in een oude verbouwde boerderij en daarin ontvang ik mijn gasten met het Table D’Hôtes principe: d.w.z. dat je bij mij kunt dineren en een verrassingsmenu krijgt. Ik leg de lat erg hoog omdat ik het belangrijk vind om voor mijn gasten een mooie eetervaring te creëren.
Ik heb recent de eerste lichting Fabulous Vegan Chef online gevolgd.
Femke van VIP Health and Nutrition heeft onze groep heel veel geleerd en ik verbaasde mij over haar kennis. Kooktechnieken, bereidingstechnieken, achtergrondinformatie, nieuwe ontwikkelingen noem maar op, ik ben haar erg dankbaar voor dit mooie aanbod.
Jammer dat er geen vervolg op is dan zou ik meteen weer meedoen.
Na deze opleiding ga ik in 2022 ook een veganistische Table D’Hôtes geven naast de reguliere.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]