19 Nov
Liever lokaal is een  Standaardwerk over lokale producten en eten volgens de seizoenen .

Wat is er nou in Nederland te krijgen, in welk seizoen, hoe bereid ik die ingrediënten, waar smaken ze naar en hoe kan ik ze combineren.

‘Eten volgens de seizoenen en uit de nabije omgeving. Weten wat je eet en op zoek gaan naar het verhaal achter het eten. Dat is waar dit boek over gaat. De meeste kookboeken geven recepten voor producten die voorradig zijn in de winkel, de keukenkast, de koelkast en de diepvries. Maar is het niet logischer om uit te gaan van de producten die erom vragen om nu opgegeten te worden, van dat wat het land of de zee op dit moment te bieden heeft.

Continue reading “Liever lokaal” »

Gezonde voeding: wat moet ik geloven ?

boeken

Iedereen weet wel dat gezond eten belangrijk is. Maar er wordt zoveel over gepraat en geschreven dat veel mensen niet meer weten wat ze nou wel en niet moeten geloven.

Gezonde voeding kan bijdragen aan het goed functioneren van je lichaam waardoor je helder van geest bent, je goed voelt en fit bent/blijft. Welke voeding je dagelijks nodig hebt, valt niet direct af te lezen uit een calorieënlijst, voedingswaardetabel, het nieuwste healthfood kookboek of flitsende gezondheidswebsites. Je lichaam heeft zijn eigen persoonlijke wensen. Om uit al het aanbod te bepalen wat uiteindelijk voor jou gezond is, is moeilijk omdat er zoveel meningen van verschillende deskundigen gepubliceerd worden.

 

Continue reading “Gezonde voeding: wat moet ik geloven ?” »

DSCF2123

Koks van het tweede jaar VIP Health & Nutrition geslaagd!

Afgelopen zaterdag was het dan weer zover, de tweede lichting koks van de VIP Health & Nutrition opleiding mochten hun diploma ontvangen. Tijdens een toer door Amsterdam langs de leukste culinair eetadresjes werden de diploma’s uitgereikt bij chocoladewinkel chocolatl.
Continue reading “Tweede lichting koks opleiding geslaagd” »

klein1Daar sta ik dan, licht anarchistisch, als enige vrouw, verreweg de oudste (ik had hun moeder kunnen zijn!), geen noemenswaardige (sterren)restaurantervaring, voor een chef van jewelste, in een keuken in Frankfurt.

Meer specifiek: ik bevind me in Villa Merton, een tweesterrenrestaurant, waar de piepjonge chef Matthias Schmidt de regie heeft. Waar de dagen om 9.00 uur beginnen en eindigen als de maan al aan de hemel staat. Hoe kwam ik hier en wat doe ik hier ook alweer?

 

Continue reading “Koken met sterren” »

Femke van den Heuvel premiazione kleinyou never walk alone

Wat is mooier dan een prachtig ogend verassend gerecht met fantastische smaken?
Wat is mooier dan een gerecht met passie, nieuwe texturen?
Eindelijk weet ik het antwoord. Niet dat ik het eigenlijk niet wist, onbewust wel. Maar soms komt iets maar langzaam naar boven drijven.
Ik heb altijd het idee gehad schizofreen te zijn. Nu kunt U denke
n waar gaat dit verhaal heen?
Lees nog even verder en het wordt duidelijker.
Continue reading “Zilver in Milaan” »