Skip links

Appeltaarten challenge receptenboekje

Nieuwe in onze collectie is het appeltaarten E-boekje van de VIP health & Nutrition koksopleiding.

In onze opleiding stimuleren we onze studenten om hun eigen stijl te creëren en hun creativiteit te stimuleren. Dat doen we op verschillende manieren, maar een van de sprekendste is deze appeltaarten challenge.

Appeltaart challenge

Gedurende het jaar maakt iedere student een eigen versie van het thema appeltaart. Je kan een andere smaak toevoegen, je kan hem veganiseren of suikervrij maken, je kan de vorm veranderen, spelen met de structuur. Kortom je maakt een algemeen recept tot iets van jou.
In dit boekje delen we enkele van de recepten van onze studenten.
En we danken deze studenten voor het delen van hun recepten waar heel veel energie tijd en liefde inzit! het is een genot om te zien hoeveel verschillende appeltaart vormen en smaken er zijn gecreëerd.
Ik ben er zeker van dat het voor velen een inspiratiebron zal zijn.

Het boekje bestaat uit 36 recepten ingedeeld in verschillende moeilijkheidsgraden. Er is een grote variëteit van glutenvrij, veganistisch, met wildpluk, ayurvedisch en suikervrij.

Het E- boekje kan je hier kopen

Een klein voorproefje vind je hier:
APPELTAART MET EEN VANILLESAUSJEServings: 12 | Yield: 12 Source: Tineke de Graaf
Ingredients
400 gram Speltbloem, 1
70 gram Oersuiker, 1
 70 gram Palmsuiker , 1
snufje zout, 1
240 ml Kokosolie nog hard, 1 
tl olie om in te vetten, 1
50 
gram Rozijnen, 2
750 
gram Appels, 2
tl Kaneel, 2
tl kokosolie, 2
60 
ml amandelmelk, 3
100 
gram kristalsuiker, 3
1 vanillestokje opengensneden, 3 

tl arrowroot, 3
Method1. 
Bodem: Mix alle droge ingrediënten met elkaar.
Voeg de harde kokosolie toe en kruimel tot een zanderigdeeg. Vet 12 muffinbakjes in met olie en vul met het dee. Druk het deeg aan en bak 12 minuten op 180 graden.
2. Vulling: Snij en schil de appels. in kwartjes of blokjes afhankelijk van de grootte van je muffinvorm.Bak de appels in een koekenpan met de rozijnen, kaneel en de kokosolie totdat ze zacht en smerig zijn.
3. Vanillesaus: Doe de amandelmelk in ene pannetje, voeg de opengesneden vanillepeul toe en breng tegen d kook aan. Hala van hetvuur af en laat 20 minuten trekken. Verwijder de vanille peul, schraap de zaadjes uit de peul en doe die terug in de amandelmelk. Meng de arrowroot met ene beetje van de amandelmelk. En maak een papje zonder klontje. Voeg de suiker aan de amandelmelk toe en verwarm op laag uur, zodra het tegen het kookpunt is, voeg je het arrowrootpapje toe en roer goed. Laat indikken tot mooi sausje.
4. Opmaken: Als de bodems afgebakken zijn laat je ze helemaal afkoelen. Doe dan de vulling erop en serveer met de warme saus.