Skip links

BASIS OPLEIDING VEGETARISCH KOKEN

De professionele vegetarische koksopleiding voor lijf, hart en hoofd

 

 

Aanmelden

De opleiding

Met de opleiding vegetarisch koken van VIP Health & Nutrition leer je professioneel koken, zodat je hier beroepsmatig mee aan de slag kan. In de online lessen  worden opdrachten, huiswerk, video-instructies en weetjes aangeboden.

Wat leer je precies?

Je leert in de basisopleiding vegetarisch koken  snijden, technisch proeven, productkennis verrijken, alles over HACCP, kostprijsberekeningen en ontdekken wat er in jouw pan gebeurt: koken gaat immers over scheikundige processen. Naast menu-opbouw, een stukje voedingsleer, leer je over vernieuwende plantaardige technieken zoals seitan maken, eieren vervangen en de basics van baktechnieken.  Daarnaast kan je jezelf testen met behulp van  theorie examens.

Voor wie?

Voor de enthousiaste thuiskok, die professioneel aan de slag wil en de startende chef die meer kennis en verdieping zoekt.

Hoe lang duurt het programma?

Het programma neemt uit 24 online lessen, die je in eigen tempo kan volgen.

Het gaat om zelfstudie.

Wat kun je na deze opleiding:

  • Je kunt in een professionele keuken aan de slag
  • Je eigen restaurant of cateringbedrijf beginnen
  • Clienten begeleiden bij verandering voedingspatronen
  • Workshops op het gebied van voeding verzorgen.
  • Je eigen receptuur en gerechten ontwikkelen voor blogs of vlogs.

Praktische informatie

Toelatingseisen: Goede kennis van de Nederlandse taal en rekenen. De cursisten dienen de beschikking te hebben over een computer met internet, email, Word en Excel en de beschikking te hebben over een keuken met oven .

De opleiding is op HBO niveau.

De kosten:
Basis Opleiding: € 3500.

Deze cursus is in de aanbieding tot 30 April 2023 voor €175

Het gaat om zelfstudie

 

De cursus blijft een jaar toegankelijk na datum van toevoeging.

 

 

 

 

Demo Basisopleiding
Aanmelden

Testimonials:

 

Voordat ik er aan begon dacht ik. Ik weet al best veel, heb ik het nog wel nodig? Ik zocht vooral ook inspiratie en contact met vakgenoten. Maar ik heb echt heel veel geleerd. Nu weet ik ook dat ik nog heel veel kan leren. Dat ik pas aan het begin sta. Er is een wereld voor mij open gegaan

Inrichting keuken en keukenmateriaal:

Wauw, super chique. Chapeau. Zullen mooie spullen en apparatuur. Alles tip top onderhouden. En een enorme variëteit.

Het heeft mij ook geïnspireerd om zelf weer ea aan te schaffen. Ook speciale minder reguliere apparatuur zoals de ontsapper bijvoorbeeld.

Titia

 

Ik heb zo ongelofelijk veel geleerd dat ik er nog jaren mee toe kan.

Wat mij erg heeft aangesproken is het enorme aanbod aan warenkennis en kooktechnieken.
Het heeft ertoe geleid dat ik met andere producten ben gaan werken
en meer variatie kan aanbrengen en aanbieden.
Ik ben verfijnder gaan koken en heb veel meer grip gekregen op presentatie en bordopmaak.
Mijn porties zijn kleiner geworden maar intenser van smaak.

Joke

 

Vraag is de hoofddocent genoeg gekwalificeerd:

zeer, zeer zeker, op alles antwoord, op alles veel ‘onderliggende brede kennis’, fantastische beheersing van het vak. Er werd altijd supersnel gereageerd, bereikbaar op alle manieren, snel antwoord via de online omgeving. Ik heb altijd to the point leerzame feedback gekregen, op alles.

Karin

 

Ik vond de online leeromgeving heel erg prettig werken. Ook de aanvullende video’s zijn heel verhelderend. De praktijkdagen waren voor mij wel echt een meerwaarde omdat je dan leert werken met allerlei apparatuur die je thuis niet hebt. Ook de examenopdrachten vond ik leuk om te doen, je leert dan toch ook een beetje onder druk werken zoals je ook in de praktijk zult tegen komen.

 
 
 
Petra

 

Mijn stagebegeleider(s) waren vanaf dag één verbaasd over de kennis en vaardigheden die ik liet zien

 

Daan