Met de opleiding vegetarisch koken van VIP Health & Nutrition leer je professioneel koken, zodat je hier beroepsmatig mee aan de slag kan. Naast de praktische lessen worden in de online leeromgeving extra opdrachten, huiswerk, video-instructies en weetjes aangeboden.
Wat leer je precies?
Je leert in de basisopleiding vegetarisch koken snijden, technisch proeven, productkennis verrijken, alles over HACCP, kostprijsberekeningen en ontdekken wat er in jouw pan gebeurt: koken gaat immers over scheikundige processen. Naast menu-opbouw, een stukje voedingsleer, leer je ook je eigen gerechten te ontwikkelen, loop je stage en word je getest door middel van praktijk- en theorie examens.
Voor wie?
Voor de enthousiaste thuiskok, die professioneel aan de slag wil en de startende chef die meer kennis en verdieping zoekt.
Hoe lang duurt het programma?
Het programma neemt een half jaar in beslag en bestaat uit 7 praktijklessen en 24 online lessen, die je in een ritme van 4 lessen per maand in eigen tempo kan volgen. De studiebelasting, naast de lesdagen, komt neer op 6 uur per week.
Gecertificeerde vegetarische kok
Wanneer je de opleiding vegetarisch koken succesvol hebt afgerond, ontvang je een certificaat om te werken als vegetarisch kok