Skip links

Nieuwe opleiding: Fabulous Vegan Chef Online

Waar een deur dicht gaat, opent altijd een nieuwe deur. Zo ging het ook bij VIP Health & Nutrition. De lockdown in maart zorgde voor een annulering van praktijklessen en zelfs een tijdelijke stop van de lopende opleidingen. Zo ontstond onverwachts ruimte om een nieuwe,

Vlees in je kaas?!

Als je spareribs bestelt of een gegrild kippetje haalt bij de poelier, dan ga je duidelijk geen vegetarische maaltijd nuttigen. Helaas is het niet altijd zo makkelijk om vis en vlees te herkennen. In veel producten zitten dode dieren verstopt. Wist je bijvoorbeeld dat het

Het onterecht slechte imago van koolhydraten en granen

“Alle koolhydraten zijn suikers.” “Van koolhydraten word je dik.” “Als je wilt afvallen moet je zo min mogelijk pasta en rijst eten.” In de westerse wereld hebben koolhydraten en granen een flink imagoprobleem, terwijl ze in veel culturen vanwege de voedingswaarde juist als basisvoedsel voor

De opleiding plantaardig koken

Fabulous vegan chef online Het is een rare tijd, soms gaat ie heel snel en soms vertraagt alles enorm. Plannen gaat minder makkelijk, veranderingen heel snel. Het vraagt veel flexibiliteit. Inspiratie Een stapje terug en wat meer afstand kan leiden tot inspiratie. Juist nu ontstond

Klaar voor de lente

Ayurvedische detox In de wintermaanden kun je je soms lustelozer voelen dan anders. Voor je het weet loop je te snuffen en hoesten. Een manier om je weerstand te verhogen is niet te veel stress, voldoende bewegen, goed slapen en op je voeding letten. Maar

Over wieren en andere zilte zaken

Wat hebben een panna cottaschelp, kombubouillon en pastinaaksushi met elkaar gemeen? Ze zijn allemaal gemaakt met zeewier. Dagelijks een plukje wier op je bord, daar kom je de winter wel mee door. In Japan en in de macrobiotische keuken weten ze wel raad met arame,

Spelen met vuur

  Koken op vuur Heel lang geleden kookte iedereen op open vuur. Door een vuurkuil te graven en de randen op te hogen, beschermden onze voorouders het vuur tegen de wind – en creëerden zo een primitieve oven. Op verschillende plekken in de wereld zijn

Thee Ruiken, slurpen en nippen

Sommigen zijn er dol op en drinken het de hele dag door, voor anderen is thee hooguit iets wat je gedachteloos opslobbert. Zonde, want thee is zo veel meer dan een zakje in een mok heet water. Thee is complex, spannend, en veelzijdig. Je kan

Appeltaarten challenge receptenboekje

Nieuwe in onze collectie is het appeltaarten E-boekje van de VIP health & Nutrition koksopleiding. In onze opleiding stimuleren we onze studenten om hun eigen stijl te creëren en hun creativiteit te stimuleren. Dat doen we op verschillende manieren, maar een van de sprekendste is

Nooit genoeg van soep

Als het buiten kouder wordt, kun je opeens zin krijgen in verwarmende en smeuïge gerechten. Geen verkoelende salades, maar zo’n lekker soepje bijvoorbeeld. Soep is zo ongeveer het meest basale eten wat je kan bedenken. Wat groentes, water en smaakmakers, veel meer hoeft het niet