Skip links

Starten in coronatijd, VIP-student Mari deed het

Oud Student Vipper Mari Veel VIP-studenten beginnen een eigen bedrijf na het afronden van hun opleiding. Een cateringbedrijf, een lunchroom, als thuiskok of een restaurant. Zo ook Mari Pitkänen, chef en eigenaar van restaurant Kasvio in Utrecht. Zij opende afgelopen paasweekend, na dik een jaar

Tags

Welke opleiding past bij mij ?

Online introductie avond Geïnteresseerd in onze opleidingen, maar weet je nog niet zeker welke het beste bij je past? Hier vind je al wat antwoorden. Heb je vragen over de ervaringen van anderen, dan is de introductie avond een goede start. Aan de hand van

Nieuwe opleiding: Fabulous Vegan Chef Online

Waar een deur dicht gaat, opent altijd een nieuwe deur. Zo ging het ook bij VIP Health & Nutrition. De lockdown in maart zorgde voor een annulering van praktijklessen en zelfs een tijdelijke stop van de lopende opleidingen. Zo ontstond onverwachts ruimte om een nieuwe,

Vlees in je kaas?!

Als je spareribs bestelt of een gegrild kippetje haalt bij de poelier, dan ga je duidelijk geen vegetarische maaltijd nuttigen. Helaas is het niet altijd zo makkelijk om vis en vlees te herkennen. In veel producten zitten dode dieren verstopt. Wist je bijvoorbeeld dat het

Het onterecht slechte imago van koolhydraten en granen

“Alle koolhydraten zijn suikers.” “Van koolhydraten word je dik.” “Als je wilt afvallen moet je zo min mogelijk pasta en rijst eten.” In de westerse wereld hebben koolhydraten en granen een flink imagoprobleem, terwijl ze in veel culturen vanwege de voedingswaarde juist als basisvoedsel voor

De opleiding plantaardig koken

Fabulous vegan chef online Het is een rare tijd, soms gaat ie heel snel en soms vertraagt alles enorm. Plannen gaat minder makkelijk, veranderingen heel snel. Het vraagt veel flexibiliteit. Inspiratie Een stapje terug en wat meer afstand kan leiden tot inspiratie. Juist nu ontstond

Klaar voor de lente

Ayurvedische detox In de wintermaanden kun je je soms lustelozer voelen dan anders. Voor je het weet loop je te snuffen en hoesten. Een manier om je weerstand te verhogen is niet te veel stress, voldoende bewegen, goed slapen en op je voeding letten. Maar

Over wieren en andere zilte zaken

Wat hebben een panna cottaschelp, kombubouillon en pastinaaksushi met elkaar gemeen? Ze zijn allemaal gemaakt met zeewier. Dagelijks een plukje wier op je bord, daar kom je de winter wel mee door. In Japan en in de macrobiotische keuken weten ze wel raad met arame,

Spelen met vuur

  Koken op vuur Heel lang geleden kookte iedereen op open vuur. Door een vuurkuil te graven en de randen op te hogen, beschermden onze voorouders het vuur tegen de wind – en creëerden zo een primitieve oven. Op verschillende plekken in de wereld zijn

Thee Ruiken, slurpen en nippen

Sommigen zijn er dol op en drinken het de hele dag door, voor anderen is thee hooguit iets wat je gedachteloos opslobbert. Zonde, want thee is zo veel meer dan een zakje in een mok heet water. Thee is complex, spannend, en veelzijdig. Je kan