Skip links

Het Team

Femke van den heuvel

Femke van den Heuvel

De opleiding wordt verzorgd door:

Vegetarische Chef kok en Ayurvedische Voedingsconsulent Femke van den Heuvel tevens chocolatier en patissier van en chef/eigenaar  van de voormalige eetwinkel/restaurant VlamIndePan

Ons team

VIP Health & Nutrition bestaat uit een team van mensen onder aanvoering van Femke van den Heuvel. Femkes devies: vergaar je kennis en maak je eigen keuzes. Ook en juist wat voedingskeuzes betreft. Wees niet dogmatisch, stel bij als dat beter voelt.

Dorris

Dorris heeft in 2017 de opleiding afgerond en is al jaren betrokken als assistente en zit in onze testteam. Met haar achtergrond als dierenarts is zij zeer goed in scheikundige processen. Dorris heeft een heel hoog smaakgevoel en is met haar creatieve insteek een zeer gewaardeerd lid van ons testteam. Ook begeleid ze de veggie chef online studenten met een engelengeduld. In haar vrije tijd vind je haar in haar eigen voedselbos waar ze met veel liefde bijzondere eetbare plantjes teelt.

Daan

Daan

Daan heeft de opleiding afgerond in 2019 en werkt nu als chef bij vegan restaurant Bonboon in Amsterdam. Met zijn achtergrond als grafisch vormgever heeft hij een goed gevoel voor plating. Daan zit ook in ons testteam en assisteert tijdens de lessen en is de geduldige vraagbaak voor iedereen.

Jackie

Na de koksopleiding, die Jackie in 2014 heeft afgerond, is zij begonnen met het geven van workshops, privé kooklessen en pop-up diners met de focus op gezond vegetarisch en veganistisch koken. Zij heeft jarenlang gekookt als plantaardige chef op Sint Maarten en zich ingezet voor het opzetten van netwerken en genereren van geld voor dierenopvang. Zij is een fanatieke sporter (met name Crossfit) en heeft zich verdiept in plantaardige proteïne opties zodat je ook dan een sterke, actieve en gezonde sporter kan zijn. Zij beoefent ook yoga als een perfecte aanvulling en balans op haar actieve levensstijl.

OVER ONS

Biologisch betaalbaar maken voor een grote groep mensen. Het was ons doel in 2006, toen we met de eetwinkel in een zeer kleine markt stapten. Biologisch en vegetarisch stond nog wankel in de alternatieve kinderschoenen: we hadden een uitdaging. Maar het is gelukt, ons doel is bereikt. De mensen weten ons te vinden en genieten van ons eten. Mooi!

Bewustwording over lijf, hart en hoofd.

Maar Femke staat niet stil, dat past niet bij haar. Ze kijkt goed om zich heen en weet niet lang daarna wat ze moet doen, samen met het team. Ook nu weer. Wat we zien? Bewustwording over de leefomgeving en hoe je het kunt helpen beschermen in je dagelijkse handelingen, al dan niet in de keuken. Bewustwording over voeding als motor voor je lichaam – gezondheid dus. Mensen maken bewust de keuze om goed voor hun lijf, hart en hoofd te zorgen.

Mensen willen gezond genieten.

Daar kunnen wij wel wat mee, dachten we, we doen het zelf immers al jaren. Inmiddels is de koksopleiding ontwikkeld en is de vijfde groep van start gegaan.

Ons doel? Gezond genieten gemakkelijk maken.

En we doen dat met culinaire, praktische én theoretische begeleiding. In het restaurant, tijdens onze workshops en bij catering laten we het zien, proeven en beleven. Bij de koksopleiding gaat het om lezen, veel oefenen en delen.

In meer dan 20 jaar  van catering  naar onze vegetarische koksopleiding.

2020
December 2020

Corona perikelen hebben de ruimte gecreëerd voor creativiteit, bezinning en nieuwe mogelijkheden. Na 7 jaar koksopleiding en meer dan 300 studenten verder, wordt duidelijk dat er echt een ruimte is voor een ander soort chef. Chefs die bewuste keuzes maken qua ingrediënten, duurzaamheid en menu-opbouw. Chefs die nadenken over hun verantwoordelijkheid en de boodschap die ze met hun gerechten willen geven. Voor ons tijd om een verdiepingsopleiding te creëren: de Fabulous vegan chef online. Plantaardig koken op hoog niveau.

2014
Juni 2014

Juni 2014. Tweede prijs internationale vegetarische wedstrijd in Milaan. Wij zijn verkozen verkozen tot een-na-beste vegan chef tijdens een internationale kookwedstrijd: The Vegetarian Chance. De initiatiefnemer van deze wedstrijd is Pietro Leemann, eigenaar van het enige vegetarische sterrenrestaurant van Europa: Joia in Milaan. De jury beoordeelt niet alleen op smaak en presentatie, maar ook op duurzaamheid en voedingswaarde en er werd uitsluitend gewerkt met Hollandse ingrediënten. De marinades waarin een deel van de groente van haar gerecht bereid waren, onder andere op basis van duindoorn en kombucha, vond de jury sensationeel. Femke werd geprezen om de beheersing van haar technieken en het creatieve gebruik daarvan!

lees meer ->

2012 – 2014
Het restaurant

Helaas hebben wij ons restaurant in juli 2014 gesloten omdat we het niet meer konden combineren met de enorme groei van onze koksopleiding.
In 2012 hebben we ons eetconcept een opwaardering gegeven, zoals dat zo mooi heet. Het resultaat? Ons prachtige restaurant. We zijn er maar wat trots op. Gezond genieten word je hier wel heel makkelijk gemaakt. In ons restaurant kon je op de dinerdagen (biologisch) dineren. Ayurvedisch, geïnspireerd op het seizoen, raw, Japanse levenskunst. Waarbij je de filosofie kiest die jou het meest aanspreekt. Daarnaast blijven we catering en workshops verzorgen.

2013
De VIP Health & Nutrition Koksopleiding

Deze inspirerende koksopleiding voor lijf, hart en hoofd kon wat ons betreft niet uitblijven. Alles waar we voor staan, wat we leuk en belangrijk vinden en wat we graag willen overbrengen zit in deze opleiding. Een opleiding voor wie gezonder, volgens de seizoenen, lokaal, vegetarisch of veganistisch, maar vooral ook lekker wil eten. En dit ook nog eens goed doordacht en professioneel wil doen.
Uniek aan deze opleiding is de cross-over van de verschillende voedingstheorieën, waaronder de ayurveda, Japanse levenskunst, seizoenskoken en raw foodism.

2006
De eetwinkel

Naast onze cateringactiviteiten hebben we in 2006 ons huidige pand aan de Smedestraat in Haarlem betrokken en zijn we de eetwinkel begonnen. Niet alleen voor mensen die vegetarisch en biologisch willen eten, maar ook voor de groeiende groep mensen die gezond, lekker en eerlijk eten belangrijk vindt. Doordeweeks kon je er maaltijden afhalen, maar de zaak had ook een gezellig zitgedeelte om te lunchen en dineren. We hebben in 2013 ons concept een opwaardering gegeven, zoals dat zo mooi heet. Het resultaat? Ons prachtige restaurant.

1999
De catering

Al tijdens haar studie werd al snel een beroep gedaan op Femkes kennis van vegetarisch koken. Geregeld verzorgde zij buffetten op feesten. Ook stond zij jarenlang op festivals met fruitshakes en sappen. In 1999 was ze er klaar voor: van haar hobby maakte ze haar vak en richtte cateringbedrijf VlamIndePan op. Inmiddels hebben we alle uithoeken van het cateringvak leren kennen en werkten we voor Greenpeace, Samaya en Mayura. We hebben een eigen stijl ontwikkeld, onze naam opgebouwd en ervaring opgedaan in het cateren van kleine exclusieve feestjes met 8-gangendiners tot het draaien van partijen tot 350 gasten. Onze stijl? Een vernieuwende kijk op vegetarisch koken.