Skip links

Hoe vega(n) is onze horeca?

Hoe vega(n) is onze horeca?

Deze vraag werd mij gesteld door studio plantaardig. Een serie podcasts over alle aspecten van plantaardig eten. Van de boer, de producent, de gezondheidswetenschapper, de filosoof naar de chefkok. Ik mocht 45 minuten lang vertellen over de uitdagingen van chefs in deze tijd.

 

Slow food schreef er het volgende over:

 

In deze tijd van veel geschreeuw, food-fluencers en de grootgrutter die een vegan sticker op de komkommer plakt, is een gesprek met gelauwerde vega-chef Femke van de Heuvel een verademing.
Wil je meer begrijpen van smaak en wat er in je pannetje gebeurd? Luister dan naar dit interview met Femke in Studio Plantaardig. Een aanrader, lieve Slow Foodies… In deze gratis masterclass hoor je alles over smaak, koken en de diepe drijfveren van deze grote lady-chef.

 

Ik ben zeer erkentelijk voor zoveel belangstelling en waardering!

Je kan deze podcast  beluisteren via spotify of hier:

En ik kan je aanraden de anderen ook mee te pikken!

#23 Deze dame maakt de horeca klaar voor vega(n) – Femke van den Heuvel (VIP)

Food100

Had ik al verteld dat we ook nog eens genomineerd zijn in de top 100 van voedselveranderaars?

Ook een mooi initiatief om de hele keten van de grond naar het bord te bekijken en belichten! We zijn dan ook superblij om op deze prachtige lijst te staan.

Wie zijn dé 100 voedselveranderaars van vandaag en morgen?

‘Doelstelling van de Food100 is talent met invloed te koppelen’
De lijst met 100 gamechangers in food laat zien hoe groot de vernieuwingsdrang is in het voedselsysteem”, laat de Food100-jury weten. “Innovatieve boeren, startups in foodtech, onderzoekers, activisten, fooddesigners, retailers, cateraars, brancheorganisaties: in de hele voedselketen is het bewustzijn de laatste jaren enorm toegenomen. Een beter voedselsysteem wordt pas een feit als de overtuiging groeit dat een gezonder en duurzamer voedsel mogelijk is.”
Door foodgeneraties te verbinden, willen we het gevestigde leiderschap inspireren en de jongste generatie foodondernemers kansen bieden om met nieuwe initiatieven de toekomst vorm te geven. Door de jonge honden te koppelen aan de ervaren rotten, ontstaat een dynamisch verbindend netwerk dat jaarlijks  wordt ververst.
Misschien ervaren jullie het als een beetje stil rondom ons, maar intussen zijn  we druk achter de schermen bezig met nieuwe ontwikkelingen. Want stilstaan is op dit moment geen optie!