Description
Na deze lessen:
- Kun je met veel zelfvertrouwen een feestelijke plantbased borrelplank maken
- Maak je met flair verschillende voorgerechten
- Beheers je verschillende hoofdgrechten waar je van gaat watertanden
- Heb je nieuwe technieken geleerd om het lekkerste uit groenten te halen
- Ken je de tips en tricks over smaak maken van echte chefs
- Weet je wat je moet doen om blije gezichten te zien voor je veggie dishes.
- Ken je onze secret ingredients voor de zogenaamd lastig te vervangen boter, room en eieren.
- Weet je hoe je alles zo kunt voorbereiden dat je geen stress hebt op de dag zelf.
- En…. ga je met alle recepten – plus die van een paar bonus desserts- naar huis
Je kunt natuurlijk met alleen één van de lessen meedoen, maar alle drie is natuurlijk wel helemaal top. Dus hebben we een speciaal privilege voor de deelnemers aan de hele drieluik. Een hotline op de dag voor kerst en eerste kerstdag. Je mag via de whatsapp vragen stellen (ook over je eigen recepten en menu) of even video bellen als je er toch niet uitkomt. Sheila zal de hotline live voor je bemannen.
Voorkennis: Dit drieluik is voor de enthousiaste kleine dinertjes koker thuis. We verwachten een basis interesse in koken en duurzame gastronomie. De recepten per les lopen van basis tot feestelijk, dus ook als je goed kunt koken zul je veel bij leren.
Groepsgrootte:
Maximaal aantal deelnemers: 12
De workshop heeft doorgang bij 8p.
Inschrijven = betalen. Mocht je onverhoopt niet kunnen, dan zullen we kijken of we nog mensen op de wachtlijst hebben. Maar als dat niet lukt dan kunnen we helaas je inschrijfgeld niet restitueren. Je mag natuurlijk altijd iemand anders je plekje cadeau geven!
Voorkennis:
Dit drieluik is voor de enthousiaste kleine dinertjes koker thuis. We verwachten een basis interesse in koken en duurzame gastronomie. De recepten per les lopen van basis tot feestelijk, dus ook als je goed kunt koken zul je veel bij leren.
Hoe ziet een les-dag eruit?
12.45 Inloop en ontvangst met thee en wat lekkers
Korte uitleg theorie en technieken
13.30 Aan de slag in koppels van twee met twee recepten
15.00 Pauze / proeven
15.30 Aan de slag met de recepten.
17.00 Afsluiten met proeven, een borrel en de gelegenheid om na te praten
Je instructeurs:
Femke van den Heuvel. Plantbased chef en opleider. van den Heuvel werd tweede in de Europese vegetarische chef verkiezing, had een eigen catering en plantbased opleidingsinstituut. Ze adviseert de beroepsoopleidingen in Nederland die -nu eindelijk- ook een plantbased curriculum aanbieden. Van den Heuvel is wild van in het wild koken, gelooft in werken met wat de natuur ons geeft, maar maakt ook ongelofelijk mooie bordjes.
Sheila Struyck: Na lang gewerkt te hebben als marketing en transformatie expert in het bedrijfsleven is Struyck nu ‘chef sustainable gastronomy’. Ze volgde de klassieke chefs opleiding op de Cordon Bleu, maar is sindsdien op een plantforward missie. Voor Food Inspiration schrijft ze over duurzame gastronomie. Ze verzorgt als private chef duurzame lunches en diners op de meest uiteenlopende plaatsen. Waaronder de pop-up diners van de Groene Afslag. www.sheilastruyck.com
De locatie:
De Groene Afslag is ook het thuis van een plant based lunch restaurant. Want zeggen ze: “Het is namelijk best wel handig en slim dat wij – als rechtop lopend zoogdier – ons menu een beetje aanpassen omdat de mondiale veestapel een te grote wissel trekt op de planeet. Moeten we daarom ineens allemaal veganist worden? Nee, dat hoeft niet, maar wat vaker groente als hoofdbestanddeel van je maaltijd zou wel zinnig zijn. En dat dat ook nog lekker kan zijn proberen we hier te laten proeven” Sinds kort is er een kook workshop ruimte op de eerste verdieping, speciaal ingericht om alle kennis te delen. En te vermenigvuldigen.