Skip links

Let op: Dit is de workshop op zaterdag

Eendaagse Masterclass: de hele week vers zonder pakjes en zakjes, op de zaterdag

150.00

Heb je wel eens van mealpreppen gehoord? Met een handige boodschappenlijst en denkend als een chef kun je in aantal uur alles klaarmaken om de hele week met je partner en / of gezin lekker gezond en vers te eten. Dan hoef je op de dag zelf alleen nog paar kleine handelingen te doen en even de boel op te warmen. Vers huisgekookt binnen 30 minuten op tafel. Natuurlijk is daar een beetje handigheid voor nodig, dus dat leren we je op de masterclass mealpreppen:

Availability: Uitverkocht

Description

Gerechten vol groenten zien er prachtig uit, geven veel verschillende voedingswaarden en zijn belangrijk in de duurzame gastronomie. Minder dierlijke eiwitten en vetten eten helpt de planeet. Maar in de doordeweekse drukte ontbreekt het soms aan inspiratie of de ervaring om ermee aan de slag te gaan. Maar ja, jullie willen wel plantaardig eten. Dus haal je maar weer iets kant en klaars. Of alles alvast gesneden. Maar ja, je weet niet precies wat erin zit, haalt veel plastic in huis en of het nou echt vers is?

Heb je wel eens van mealpreppen gehoord? Met een handige boodschappenlijst en denkend als een chef kun je in aantal uur alles klaarmaken om de hele week met je partner en / of gezin lekker gezond en vers te eten. Dan hoef je op de dag zelf alleen nog paar kleine handelingen te doen en even de boel op te warmen. Vers huisgekookt binnen 30 minuten op tafel. Natuurlijk is daar een beetje handigheid voor nodig, dus dat leren we je op de masterclass mealpreppen:

 • Vers met groenten, bonen en granen koken – ook de wat onbekendere
 • Handig omgaan met je ingrediënten, zodat je bijna niets weggooit
 • Verse maaltijden binnen 30 minuten op tafel
 • Kleurrijk en aantrekkelijke maaltijden maken
 • Met het seizoen meekoken

Intructeurs Femke van de Heuvel en Sheila Struyck  helpen je op weg met technieken en ingrediënten die je elke dag kunt gebruiken. Deze restaurant en catering chefs koken graag “plant-based” en maken met veel plezier mooie bordjes waar zelfs de meest verstokte carnivoor van gaat watertanden. Het cadeautje aan jezelf is dat je aan het einde van de dag voor de hele week eten mee naar huis neemt (voor 2 personen.) Als je natuurlijk wel bakjes meeneemt

Na deze lessen:

 • Kun je met veel zelfvertrouwen snel een week voorbereiden
 • Weet je hoe je voedselverspilling in je huishouding kunt voorkomen
 • Heb je nieuwe technieken geleerd om het lekkerste uit groenten te halen
 • Ken je de tips en tricks over gerechten tegelijkertijd maken van chefs
 • Weet je wat je moet doen om blije gezichten te zien voor je veggie dishes.
 • Weet je hoe je alles zo kunt voorbereiden dat je tijd over hebt doordeweeks omdat je maar 1 keer per week boodschappen hoeft te doen.
 • En…. ga je met alle recepten naar huis

Data: Zaterdag 9 Maart 2024 (er is ook een workshop op zondag 10 maart)

Tijden : 10:00 tot 17:00

Kosten:  150 euro

Prijs voor de cursus dag (en je krijgt dus diner voor vijf dagen / twee personen mee naar huis): 150 euro. Wij zorgen voor koffie en thee en water. Als je bij de Groene afslag wilt lunchen in de pauze dan kan dat, maar is voor eigen rekening. (prijzen zijn wel vriendelijk).

Maximaal aantal deelnemers: 8

Voorkennis: We verwachten een basis interesse in koken en duurzame gastronomie.

Programma:

De locatie:

De Groene Afslag is de circulaire hub van de regio gooi en vechtstreek, waar iedereen welkom is. Een logistieke wonderplek waar vijf dorpen elkaar aantikken, pal onderaan afrit 8 van de A1, waar je dus letterlijk de groene afslag neemt. Het is een restaurant, evenementenlocatie, vergaderzalenverhuurbedrijf en flexwerkplek. Een gemeenschappelijk speelplein voor mensen die inzien dat we linksom, rechtsom, een aantal dingen zullen moeten veranderen in onze levens, de dorpspomp waar veranderaars elkaar treffen.

De Groene Afslag is ook het thuis van een plant based lunch restaurant. Want zeggen ze: “Het is namelijk best wel handig en slim dat wij – als rechtop lopend zoogdier – ons menu een beetje aanpassen omdat de mondiale veestapel een te grote wissel trekt op de planeet. Moeten we daarom ineens allemaal veganist worden? Nee, dat hoeft niet, maar wat vaker groente als hoofdbestanddeel van je maaltijd zou wel zinnig zijn. En dat dat ook nog lekker kan zijn proberen we hier te laten proeven” Sinds kort is er een kook workshop ruimte op de eerste verdieping, speciaal ingericht om alle kennis te delen. En te vermenigvuldigen.

Je instructeurs

Femke van den Heuvel. Plantbased chef en opleider. van den Heuvel werd tweede in de Europese vegetarische chef verkiezing, had een eigen catering en plantbased opleidingsinstituut. Ze adviseert de beroepsoopleidingen in Nederland die -nu eindelijk- ook een plantbased curriculum aanbieden. Van den Heuvel is wild van in het wild koken, gelooft in werken met wat de natuur ons geeft, maar maakt ook ongelofelijk mooie bordjes.

Sheila Struyck: Na lang gewerkt te hebben als marketing en transformatie expert in het bedrijfsleven is Struyck nu ‘chef sustainable gastronomy’. Ze volgde de klassieke chefs opleiding op de Cordon Bleu, maar is sindsdien op een plantforward missie. Voor Food Inspiration schrijft ze over duurzame gastronomie. Ze verzorgt als private chef duurzame lunches en diners op de meest uiteenlopende plaatsen. Waaronder de pop-up diners van de Groene Afslag.

Kleine lettertjes

Inschrijven = betalen. Mocht je onverhoopt niet kunnen, dan zullen we kijken of we nog mensen op de wachtlijst hebben. Maar als dat niet lukt dan kunnen we helaas je inschrijfgeld niet restitueren. Je mag natuurlijk altijd iemand anders je plekje cadeau geven!

 

Dieetwensen:

Helaas kunnen we tijdens deze workshops geen rekening houden met dieetwensen of allergieën. Beperkt in tijd en door de logistiek is het onhaalbaar  voor verschillende mensen te variëren in de gerechten. wel zijn alle gerechten plantaardig. Er zal oa worden gewerkt met knoflook, ui, tarwe/ gluten, noten, sesam, soja, mosterd en selderij.