Description
Op deze middag kook je verschillende recepten, technieken en ingrediënten om straks vol trots elke gast aan de feest dis te kunnen verwennen. Het cadeautje aan jezelf is dat je alles wat je leert ook kunt toepassen op doordeweekse dagen, in een versimpelde vorm.
Na deze les:
- Maak je met flair verschillende voorgerechten
- Heb je nieuwe technieken geleerd om het lekkerste uit groenten te halen
- Ken je de tips en tricks over smaak maken van echte chefs
- Weet je wat je moet doen om blije gezichten te zien voor je veggie dishes.
- Ken je onze secret ingredients voor de zogenaamd lastig te vervangen boter, room en eieren.
- Weet je hoe je alles zo kunt voorbereiden dat je geen stress hebt op de dag zelf.
- En…. ga je met alle recepten naar huis
Je kunt natuurlijk met alleen één van de lessen meedoen, maar alle drie is natuurlijk wel helemaal top. Dus hebben we een speciaal privilege voor de deelnemers aan de hele drieluik. Een hotline op de dag voor kerst en eerste kerstdag. Je mag via de whatsapp vragen stellen (ook over je eigen recepten en menu) of even video bellen als je er toch niet uitkomt. Sheila zal de hotline live voor je bemannen.
Voorkennis: Dit drieluik is voor de enthousiaste kleine dinertjes koker thuis. We verwachten een basis interesse in koken en duurzame gastronomie. De recepten per les lopen van basis tot feestelijk, dus ook als je goed kunt koken zul je veel bij leren.
Programma:
12.45 Inloop en ontvangst met thee en wat lekkers
13.00 Korte uitleg theorie en technieken
13.30 Aan de slag
15.00 Pauze / proeven
15.30 Aan de slag
17.00 Afsluiten met proeven, een borrel en de gelegenheid om na te praten
Je instructeurs
Femke van den Heuvel. Plantbased chef en opleider. van den Heuvel werd tweede in de Europese vegetarische chef verkiezing, had een eigen catering en plantbased opleidingsinstituut. Ze adviseert de beroepsoopleidingen in Nederland die -nu eindelijk- ook een plantbased curriculum aanbieden. Van den Heuvel is wild van in het wild koken, gelooft in werken met wat de natuur ons geeft, maar maakt ook ongelofelijk mooie bordjes.
Sheila Struyck: Na lang gewerkt te hebben als marketing en transformatie expert in het bedrijfsleven is Struyck nu ‘chef sustainable gastronomy’. Ze volgde de klassieke chefs opleiding op de Cordon Bleu, maar is sindsdien op een plantforward missie. Voor Food Inspiration schrijft ze over duurzame gastronomie. Ze verzorgt als private chef duurzame lunches en diners op de meest uiteenlopende plaatsen. Waaronder de pop-up diners van de Groene Afslag.
De locatie:
De Groene Afslag is de circulaire hub van de regio gooi en vechtstreek, waar iedereen welkom is. Een logistieke wonderplek waar vijf dorpen elkaar aantikken, pal onderaan afrit 8 van de A1, waar je dus letterlijk de groene afslag neemt. Het is een restaurant, evenementenlocatie, vergaderzalenverhuurbedrijf en flexwerkplek. Een gemeenschappelijk speelplein voor mensen die inzien dat we linksom, rechtsom, een aantal dingen zullen moeten veranderen in onze levens, de dorpspomp waar veranderaars elkaar treffen.
De Groene Afslag is ook het thuis van een plant based lunch restaurant. Want zeggen ze: “Het is namelijk best wel handig en slim dat wij – als rechtop lopend zoogdier – ons menu een beetje aanpassen omdat de mondiale veestapel een te grote wissel trekt op de planeet. Moeten we daarom ineens allemaal veganist worden? Nee, dat hoeft niet, maar wat vaker groente als hoofdbestanddeel van je maaltijd zou wel zinnig zijn. En dat dat ook nog lekker kan zijn proberen we hier te laten proeven” Sinds kort is er een kook workshop ruimte op de eerste verdieping, speciaal ingericht om alle kennis te delen. En te vermenigvuldigen.