Skip links

Je kunt natuurlijk met alleen een van de lessen meedoen, maar alle drie is natuurlijk wel helemaal top. je krijgt van ons dan korting en je hebt recht op extra dessert recepten en de hotline op 25 en 25 December,

Hoofdgerechten voor een plantbased feestmaal

80.00

Waarom?

Gerechten vol groenten zien er prachtig uit, geven veel verschillende voedingswaarden en zijn belangrijk in de duurzame gastronomie. Minder dierlijke eiwitten en vetten eten helpt de planeet. Maar in de doordeweekse drukte ontbreekt het soms aan inspiratie of de ervaring om ermee aan de slag te gaan. Een greep uit de dingen die we soms horen bij onze plant-forward pop-up diners:

  • Als ik bij de groenteboer sta sla ik dicht, geen idee wat ik voor lekkers kan maken met al die groenten.
  • Mijn gezin wil graag wat minder vlees en vis eten, maar het ontbreekt me aan inspiratie om nieuwe dingen te leren.
  • Als je op instagram die mooie gekleurde bordjes ziet denk ik, dat zou ik ook wel willen maken, maar ik weet niet hoe.
  • Met Kerst wil ik graag een tafel vol mensen, maar er zijn zoveel verschillende dieet wensen dat de moed me in de schoenen zakt.

Maar dat hoeft helemaal niet. We helpen je op weg met technieken en ingrediënten die je elke dag kunt gebruiken. In een feestelijk workshop drieluik met als intructeurs Femke van de Heuvel en Sheila Struyck. Deze restaurant en catering chefs koken graag “plant-based” en maken met veel plezier mooie bordjes waar zelfs de meest verstokte carnivoor van gaat watertanden. Op deze zaterdagmiddag kook je verschillende recepten, technieken en ingrediënten om straks vol trots elke gast aan de feest dis te kunnen verwennen. Het cadeautje aan jezelf is dat je alles wat je leert ook kunt toepassen op doordeweekse dagen, in een versimpelde vorm.

Datum 9 December 2023

tijd: 12:45 tot 18:00

Waar: Bij de groene afslagLaren NH

 

 

Availability: Uitverkocht

Description

Na deze middag kook je verschillende recepten, technieken en ingrediënten om straks vol trots elke gast aan de feest dis te kunnen verwennen. Het cadeautje aan jezelf is dat je alles wat je leert ook kunt toepassen op doordeweekse dagen, in een versimpelde vorm.

Na deze lessen:

  • Beheers je verschillende hoofdgrechten waar je van gaat watertanden
  • Heb je nieuwe technieken geleerd om het lekkerste uit groenten te halen
  • Ken je de tips en tricks over smaak maken van echte chefs
  • Weet je wat je moet doen om blije gezichten te zien voor je veggie dishes.
  • Ken je onze secret ingredients voor de zogenaamd lastig te vervangen boter, room en eieren.
  • Weet je hoe je alles zo kunt voorbereiden dat je geen stress hebt op de dag zelf.
  • En…. ga je met alle recepten – naar huis

Je kunt natuurlijk met alleen één van de lessen meedoen, maar alle drie is natuurlijk wel helemaal top. Dus hebben we een speciaal privilege voor de deelnemers aan de hele drieluik. Een hotline op de dag voor kerst en eerste kerstdag. Je mag via de whatsapp vragen stellen (ook over je eigen recepten en menu) of even video bellen als je er toch niet uitkomt. Sheila zal de hotline live voor je bemannen.

Groepsgrootte:

Maximaal aantal deelnemers: 12

De workshop heeft doorgang bij 8p.

Inschrijven = betalen. Mocht je onverhoopt niet kunnen, dan zullen we kijken of we nog mensen op de wachtlijst hebben. Maar als dat niet lukt dan kunnen we helaas je inschrijfgeld niet restitueren. Je mag natuurlijk altijd iemand anders je plekje cadeau geven!

Voorkennis:

Dit drieluik is voor de enthousiaste kleine dinertjes koker thuis. We verwachten een basis interesse in koken en duurzame gastronomie. De recepten per les lopen van basis tot feestelijk, dus ook als je goed kunt koken zul je veel bij leren.

Hoe ziet een les-dag eruit?

12.45 Inloop en ontvangst met thee en wat lekkers

Korte uitleg theorie en technieken

13.30 Aan de slag in koppels van twee met twee recepten

15.00 Pauze / proeven

15.30 Aan de slag met de recepten.

17.00 Afsluiten met proeven, een borrel en de gelegenheid om na te praten

You may also like…