Skip links

De opleiding plantaardig koken

Fabulous vegan chef online

Het is een rare tijd, soms gaat ie heel snel en soms vertraagt alles enorm. Plannen gaat minder makkelijk, veranderingen heel snel. Het vraagt veel flexibiliteit.

Inspiratie

Een stapje terug en wat meer afstand kan leiden tot inspiratie. Juist nu ontstond er eindelijk ruimte voor de verdiepings opleiding plantaardig koken die we al lang wilde ontwikkelen. Er zijn nog zo veel technieken, ingrediënten, tips, handigheidjes om te delen. Ik en mijn testteam leren elke dag nog zoveel. Ik heb in de afgelopen jaren met zoveel goede en inspirerende (sterren) chefs mogen samenwerken. En juist nu ballen al die ervaringen samen en ontstaat of liever explodeert er het ene na andere prachtige gerecht. Ik kan op dit moment mijzelf niet bijhouden, de ideeën en smaakcombinaties blijven maar komen. Ze hebben stilletjes liggen wachten totdat er ruimte kwam om ze te verwezenlijken.

Receptuur ontwikkeling voor de opleiding plantaardig koken

Alle gerechten ontwikkel ik vanuit technieken. Welke technieken kan ik nog ontwikkelen en wat kan ik daarmee, hoe beïnvloed ik smaak textuur of beeld. Van daaruit zoek ik de ingrediënten en condimenten erbij. In deze vervolgcursus zal er naast veel technieken ook veel aandacht zijn voor smaakbommetjes in de vorm van condimenten. Een kast vol met huisgemaakt potjes die helpen om een gerecht byzonder te maken, maakt het koken zoveel makkelijker.

Deze opleiding plantaardig koken is zeker geen beginners cursus/opleiding. het is een verdiepings cursus voor de studenten van mijn VIP Health, voor de online studenten van Veggie chef online, of voor mensen met minimaal 2 jaar keukenervaring.

Online lessen combineren met praktijklessen

Wat heb ik nog meer geleerd het afgelopen jaar? dat mijn online omgeving in combinatie met specifieke praktijkdagen een hele sterke combinatie is. Met de online opdrachten kan ik heel snel per student zien hoe de ontwikkeling is en kan ik veel meer persoonlijke begeleiding en structuur geven. Op de praktijkdagen zullen we de verre gaande technieken voor doen en ook veel samen proeven en uiteraard koken.

We zijn nog midden in het ontwikkelingsproject van opleidings opbouw, technieken kiezen, gerechten ontwikkelen, testen, fotograferen en filmen.

Wel weten we dat we half april 2021 wel van start kunnen.

Geïnteresseerd? lees hier