notitieboekjeVIP Health & Nutrition, een inspirerende koksopleiding voor lijf, hart en hoofd. Je realiseert je dat je gezonder, maar vooral ook lekker wilt eten. Je leest en hoort veel over gezonde voeding, eten volgens de seizoenen of vegetarische en plantaardige voeding in de media. Maar je vraagt je nog steeds af, waar en hoe te beginnen met een gezondere lifestyle.

Het idee dat gezond en bewust eten saai en weinig creatief zou zijn is gelukkig verleden tijd. VlamindePan heeft een geheel nieuw concept ontwikkeld om foodies maar ook de beroepsmatige koks kennis te laten maken met de veelzijdigheid van de vegetarische keuken.

De opleiding is opgebouwd uit zes modules die je stap voor stap vertrouwd maken met diverse voedingsprincipes en richtlijnen waaronder Ayurvedisch, raw, macrobiotisch en veganistisch. Ook besteden we een hele module aan patisserie, chocolade en brood. Tijdens de opleiding leer je alle basis kooktechnieken en zal je kennismaken met een verscheidenheid aan biologische producten. Het programma is vooral praktisch van aard en omvat het bereiden van maaltijden voor verschillende doeleinden. Het is tevens een opleiding met veel ruimte voor persoonlijke begeleiding.

Uniek aan deze opleiding is de professionaliteit en de cross­over van de verschillende voedingstheorieën. De opleiding wordt verzorgd door chefkok Femke van den Heuvel en gastdocenten zoals: Jonathan Karpathios, Kyra de Vreeze, en Eric en Marjolein van de Culinaire Werkplaats. Kortom, we leren je koken als een professionele kok, die (heerlijke) prachtige gerechten kan creëren met biologische producten. We leren je lekker, leuk, mooi en spannend met elkaar te combineren.

VIP Health & Nutrition magazine

Nog te vaak wordt “gezond” eten geassocieerd met droge naar natte sokken ruikende crackers of in het beste geval met ingewikkelde en tijdrovende gerechten. In dit magazine laten we zien dat gezond, lekker en modern eten ook mogelijk is als je een druk sociaal­, gezins­ en werkend leven hebt.

Download ons magazine