Skip links

leuk dat je je hebt aangemeld voor de excursie naar Hobbit

Gastronomisch koken met Tofu, natto, Seitan & tempeh met Pieter-jan Lint bij de Hobbit

50.00

Wil je alles weten over tempeh, tofu, natto, seitan en lupine?

We zijn uitgenodigd in de wereld van Hobbit om daar kennis te maken met al deze producten, hoe ze geproduceerd worden en wat hun voedingswaarde is. Daarna gaan we aan de slag met Pieter-Jan Lint voor een workshop gastronomisch koken met deze producten.

Wanneer:

Dinsdag 8 maart 2022 (Opgeven voor 5 Januari 2022)

Waar:

De Hobbit NV
Nijverheidslaan 7-9
9990 Maldegem Belgie

Hoe laat:

10:45 ontvangst

11:00 rondleiding bedrijf

12:00 tot 16:00 masterclass

Let op deze excursie is uitsluitend voor (oud) studenten van VIP Health & Nutrition

Availability: Uitverkocht

Description

We zijn uitgenodigd in de wereld van de Hobbit

De Hobbit is al sinds 1983 een vaste waarde in de wereld van de biologische vleesvervangers. Het begon allemaal met de productie van tempeh, een vleesvervanger voor elke maaltijd.

Overtuigd van de talrijke voordelen van vegetarisch eten werd het gamma al snel uitgebreid met seitan, tofu en meer recentelijk producten op basis van lupine en hennep. Vandaag maken ze meer dan 40 verschillende veganistische lekkernijen waaronder ook salades, spreads en burgers.

Na een rondleiding door het bedrijf, gaan we daarna aan de slag met Pieter-jan Lint in een culinaire masterclass.

Pieter-Jan is een gepassioneerde plantaardige chef en bekend in Belgie:

Na enkele jaren ervaring op te doen als sous-chef & chef werd ik steeds opnieuw geïnspireerd door nieuwe technieken, producten & presentatie. 

Ik begon ook meer op zoek te gaan naar diepere waarden in voeding; 

Van waar komen onze producten en hoe werden ze behandeld…  Welke producten dienen het lichaam & welke heeft het absoluut niet nodig …

En hoe kook je gastronomisch met alternatieve producten, oude graangewassen, suikervrij … Deze vragen resulteerden in een opleiding voedingsconsulent, natuurvoeding, Raw-Food & het oprichten van mijn eigen zaak als zelfstandig chef.

Zo’n 7 jaar geleden zette ik mijn eerste stappen om enkel nog met plantaardige grondstoffen aan de slag te gaan en het dierlijke te laten ‘zijn’. Inmiddels heb ik zelf een hele weg afgelegd van het klassieke gastronomische tot de creatieve, hedendaagse plantaardige keuken die ik momenteel breng. Het blijven her-ontdekken van onze natuur en die vertalen naar gerechten blijven voor mij onuitputtelijke inspiratiebronnen.

Masterclass:

We maken enkele hapjes, voorgerecht, hoofd gerecht en dessert, waarin vernieuwende technieken en de plantaardige klassiekers van de Hobbit elkaar ontmoeten.

Al een kleine tip van de sluier; kroketje met edelgist & natto, groenten flan ,emulsie van zijden tofu en tuinkruiden, crèmeux van zijden tofu, esdoorn & pure chocolade, espuma van zijden tofu met edelgist en gefermenteerde cashew.

Wanneer:

8 maart 2022 (Opgeven voor 5 Januari 2022)

Waar:

De Hobbit NV

Nijverheidslaan 7-9

9990 Maldegem Belgie

Hoe laat:

10:45 ontvangst

11:00 rondleiding bedrijf

12:00 tot 16:00 masterclass

meenemen: Schort, koksbuis hoofdbedekking en mes

Voor verdere info:

https://www.hobbit.be/nl

https://www.pieterjanlint.com