Description
Workshop: Bakken met Desem
Waarom zuurdesembrood?
Zuurdesembrood is niet alleen heerlijk van smaak, maar ook gezonder. Dankzij het natuurlijke fermentatieproces is desem makkelijker te verteren en voedzamer dan brood gebakken met commerciële gist. De langzame rijping zorgt voor een rijke, complexe smaak en een heerlijke krokante korst. Het is brood zoals het bedoeld is: puur, ambachtelijk en vol van karakter!
Leer de kunst van het bakken met desem
Heb je altijd al willen weten hoe je een perfect gebakken brood maakt of een heerlijke focaccia bakt? Meld je dan aan voor de workshop Bakken met Desem, georganiseerd door VIP Health & Nutrition en professioneel desembakker Kay Krijnen in De Groene Afslag.
Over Kay
Kay Krijnen is eigenaar van bakkerij Lavett, een ambachtelijke desembakkerij in Utrecht. Hiermee levert hij aan zo’n 20 restaurants en winkels handgemaakte desembroden uit de steenoven. Met graan van lokale natuurakkers en duurzame ingrediënten, tijd en liefde maken ze gezond brood vol smaak. En, ze bakken met een missie: De broden zorgen voor meer akkerbloemen, vlinders, bijen en bodemleven.
Kay kan ons dan ook heel veel vertellen over brood, meel en desem!
Waar:
De Groene Afslag is ook het thuis van een plant based lunch restaurant. Want zeggen ze: “Het is namelijk best wel handig en slim dat wij – als rechtop lopend zoogdier – ons menu een beetje aanpassen omdat de mondiale veestapel een te grote wissel trekt op de planeet. Moeten we daarom ineens allemaal veganist worden? Nee, dat hoeft niet, maar wat vaker groente als hoofdbestanddeel van je maaltijd zou wel zinnig zijn. En dat dat ook nog lekker kan zijn proberen we hier te laten proeven” Sinds kort is er een kook workshop ruimte op de eerste verdieping, speciaal ingericht om alle kennis te delen. En te vermenigvuldigen.
Wat ga je leren?
Tijdens deze workshop leer je de fijne kneepjes van het bakken met desem. We duiken in zowel de theorie als praktijk, en je leert stap voor stap hoe je verschillende soorten deeg bereidt. De workshop is perfect voor beginners maar ook interessant als je al wat ervaring hebt! Onder begeleiding van Kay leer je:
- Wat desem precies is en hoe het werkt
- Hoe je een perfect desembrood bakt
- Hoe je een heerlijke focaccia bakt
- Hoe je je eigen desemstarter maakt
Programma
- Ontvangst: We beginnen de dag met een versgebakken kaneelbroodje en een kop koffie of thee.
- Lunch: Als je bij de Groene afslag wilt lunchen in de pauze dan kan dat, maar is voor eigen rekening. (prijzen zijn wel vriendelijk). Of je kan je eigen lunch meenemen.
- Afsluiting: we sluiten de dag af met een drankje en focaccia en beantwoorden de laatste vragen.
- Mee naar huis: Aan het eind van de workshop neem je een zelfgebakken brood, een brood om thuis te bakken, een desemstarter, recepten en een rijsmandje mee naar huis. Zo kun je direct thuis aan de slag!
Praktische informatie
- Locatie: De Groene Afslag
- Datum en tijd: Zondag 26 januari 2025 10:00 tot 15:30. Er is ook een workshop op zaterdag 25 Januari 2025
- Kosten: 82,50 euro, inclusief: receptuur, 2 broden, foccacia, rijsmandje, desemstarter, koffie en thee met wat lekkers. Niet inbegrepen is de lunch en het drankje na afloop.
- Reserveren: Je plekje staat vast, als je je nu aanmeldt en 25 euro aanbetaald. In Januari ontvang je de restfactuur.
Meld je nu aan en ontdek de smaak en het plezier van bakken met desem!
Kleine lettertjes
Inschrijven = betalen. Mocht je onverhoopt niet kunnen, dan zullen we kijken of we nog mensen op de wachtlijst hebben. Maar als dat niet lukt dan kunnen we helaas je inschrijfgeld niet restitueren. Je mag natuurlijk altijd iemand anders je plekje cadeau geven!