Opleiding vegetarisch koken voor professionals en amateurkoks

Met een professionele opleiding van VIP Health & Nutrition leer je vegetarisch koken om hier beroepsmatig mee aan de slag te kunnen. Het programma is ingedeeld in verschillende modules, die elk een van de verschillende filosofie behandelen. Naast de praktische lessen worden de online leeromgeving  extra opdrachten huiswerk, videoinstructies en weetjes aangeboden. De opleiding is in losse modules te volgen, mits er plek is. De basismodule is voor deelname verplicht.

Professionele opleiding vegetarisch koken

Je leert in de eerste module snijden, technisch proeven, productkennis verrijken, alles over HACCP en ontdekken wat er in jouw pan gebeurt: koken gaat immers over scheikundige processen. Naast praktijklessen gaan we op excursies, schrijf je een projectplan en voer je die uit, loop je stage en nemen we praktijkexamens af.

Filosofieën over gezond eten

Vervolgens gaan we dieper in op de filosofieën over gezond eten. Hoe denken we hierover in de westerse wereld met twee ons groente en twee stuks fruit per dag en in hoeverre wijkt dat af van theorieën zoals Raw Food, veganistisch, ayurvedisch en andere niet westerse voedingsfilosofieën. En welke past bij jou?

Gespecialiseerde gastdocenten

Hoofddocent is Femke van den Heuvel. Eigenaresse van VIP Health & Nutrition, chocolatier en patissier bij VlamIndePan en de eerste restauranteigenaresse in Nederland met een SKAL-certificaat. Daarnaast geven verschillende gastdocenten gespecialiseerde lessen.

Gecertificeerde vegetarische kok

Wanneer je de opleiding vegetarisch koken hebt gevolgd ontvang je een certificaat als vegetarische kok.