HartBiet

HartBiet

HartBiet is het lunch café van De Nieuwe Yogaschool en wordt gerund door Karlien van der Staak en Daan Koelemeijer. HartBiet bereidt vegetarische, veganistische, gezonde en heerlijke gerechten met verse en biologische ingrediënten. Soepen, salades, warme maaltijden, goed gevulde wraps en broodjes. Al onze maaltijden zijn met liefde bereid, super vers, 100 % vegetarisch en seizoensgebonden. HartBiet kan ook de catering verzorgen of koken op je retraite. Kom gezellig langs en geniet in onze binnentuin of de huiskamer!. Let the beet control your body!

BY MISCHA

Hai, ik ben Mischa, woonachtig in Zuid Limburg en ik heb een praktijk als Leefstijlkok.

Wat ik doe:

  •   ik geef voedingsadviezen en vertaal deze voor mijn cliënten naar bruikbare receptuur;
  •   ik geef kookadvies na voedingsadvies; en ook kooksessies en één op één kookbegeleiding;
  •  Kookcursussen geven aan een ieder die graag smaakvoller en voedzamer wil gaan eten. Hierbij staat uiteraard de vegetarische keuken centraal.
  •   ik organiseer kookworkshops voor particulieren en bedrijven.
  •    ik ontwikkel graag nieuwe receptuur en ga aan de slag met het combineren van bekende ingrediënten aan een nieuwe kooktechniek.

Dit alles doe ik vanuit meerdere lokaties in mijn regio (Sittard – Maastricht).

Mailen kan via: info@bymischa.nl

En wil je me zelf spreken dan bel je me via: 06 11600078

Groene Dingen.

Laat je inspireren, ontdek nieuwe smaken en laat je zintuigen prikkelen!

Groene dingen werkt met toegankelijke vegetarische en plantaardige gerechten. Er wordt gebruik gemaakt van biologische, lokale en bovenal onbewerkte ingrediënten. Groene dingen werkt op maat, passend bij de doelgroep.

Mirjam kookt op locatie, retraites, bedrijven of bij jouw thuis. Ze doet catering en geeft thee proeverijen en organiseert retreats en workshops. 

Vanuit haar passie als leerkracht organiseert ze workshops over hoe je back to basic en eenvoudig gezond kunt koken. Altijd rekening houdend met levensovertuigingen, voedingsadviezen, diëtiek en allergieën. Hiervoor werkt Groene Dingen ook graag samen met voedingsadviseurs, geneeskundigen en artsen.

Laat je eens verrassen en ervaar hoe ontzettend lekker en veelzijdig de volwaardige, vegetarische en plantaardige keuken is!

groenedingen@outlook.com 0643036999

Reacties studenten:

Ik was al langer op zoek naar een cursus of opleiding op het gebied van voeding en/of duurzaamheid. In deze opleiding vond ik alles wat ik zocht.

De opleiding heeft me in geen enkel opzicht teleurgesteld.

Het was druk, het was smaakvol, het was inspirerend en nog zo veel meer. Veel plezier!

Nu ik mijn portfolio aan het afronden ben en aan het kijken ben wat ik we allemaal gedaan en geleerd hebben vind ik het een fantastisch jaar. Jammer dat ik niet nog een jaartje mag.

De opbouw van de opleiding is achteraf bekeken goed uitgedacht. De modules vloeien mooi in elkaar over waarbij je ook steeds beter zelf gaat voelen wat goede voeding met je doet. Nu wist ik hier voorafgaand al veel over vanuit mijn opleidingen en orthomoleculaire  geneeskunde maar de opdrachten en bepaalde theoretische kennis die behandeld werd gedurende de modules zorgde wel voor een diepergaand begrip van balans en evenwicht in leven en voeding.

Ik had wel eens overwogen een normale koksopleiding te doen, maar ik was bang dat ik me dan eerst door varkenshaasjes in roomsaus en dergelijke zou moeten worstelen, ook leerzaam, maar dat leek me zo’n gedoe. Maar goed. Op een mooie dag ging ik weer eens googelen op koksopleidingen. En ja hoor, ik stuitte op VIP Health & Nutrition. En toen ging het roer definitief om. Ik heb er geen dag spijt van gehad.

Afgelopen jaar heb ik enorm veel geleerd, inspirerende mensen ontmoet en heel veel ervaring op kunnen doen. Toch heb ik ook het gevoel dat er nog heel veel te leren is en dat dit nog maar het begin is. Het was zeer leerzaam om kennis te maken met de verschillende theoretische achtergronden en voedingsfilosofieën. Ik heb enorm veel geleerd over nieuwe producten, bereidingstechnieken en technische vaardigheden. Verder heb ik nieuwe smaken leren kennen en nieuwe ideeën opgedaan.

Onze docent Femke van den Heuvel heeft ons ontzettend veel geleerd, af en toe afgebeuld als we moesten doorwerken en gesteund als we dat nodig hadden. Van alle inspirerende lessen en haar visie op voeding en koken heb ik enorm veel geleerd. Het tempo van lesgeven lag erg hoog,

Ik vind de VIP Health & Nutrition opleiding een heel erg inspirerende opleiding. Die heel praktisch is ingericht, maar met een gedegen theoretische achtergrond. Je krijgt de ruimte om jezelf te ontwikkelen, leert je eigen kwaliteiten en zwakke punten kennen en kan je eigen leerproces sturen.

Ik heb zo ongelofelijk veel geleerd dat ik er nog jaren mee toe kan.

Wat mij erg heeft aangesproken is het enorme aanbod aan warenkennis en kooktechnieken. Het heeft ertoe geleid dat ik met andere producten ben gaan werken en meer variatie kan aanbrengen en aanbieden. Ik ben verfijnder gaan koken en heb veel meer grip gekregen op presentatie en bordopmaak. Mijn porties zijn kleiner geworden maar intenser van smaak.

De opleiding heeft me in een korte en gecomprimeerde tijd zo ontzettend veel gegeven. Koken voelt anders nu dat ik de opleiding gevolgd heb. Mijn horizon is wat technieken en kennis betreft om velen malen breder geworden. Ik voel dat ik mij op grote schaal verder heb ontwikkeld.

Mijn creativiteit en productkennis rusten nu op echte vakkennis. Ik heb ontzettend van genoten mij in het kokvak te verdiepen. Hierin wil ik verder gaan. Het concept van fusion kitchen inspireerd mij heel erg. Elementen uit de ayurveda, de macrobiotiek en raw/vegan vormen een brede

basis waaruit ik nu kan putten, om nieuwe gerechten te creëren.

Ik kan de hele dag naar Femke luisteren. De theorielessen vond ik daarom stiekem het leukste. Ze kan zo ontzettend onderhoudend en met veel humor vertellen over haar vak en ze heeft zoveel kennis. En wij zaten daar en hoefden het alleen maar op te zuigen. Echt een voorrecht om te leren van iemand met zoveel praktijkervaring en visie. Wat ik ook goed vind, is dat ze onderwerpen met elkaar verbindt en de verschillende voedingsleren weet te relativeren. Ontzettend jammer dat het voorbij is…

5. Wat vind je van de VIP Health & Nutrition opleiding?

Geweldig! Een aanrader voor anderen. Het was gezellig, leerzaam, lekker en voor mij een complete verandering ten opzichte van mijn dagelijkse werk. Zeer welkom!

6. Wat vind je van de docenten?

Goed. De afwisseling tussen de verschillende gastdocenten met Femke als hoofddocent was erg leuk. Ik had het idee dat we echt met deskundigen op ieders vakgebied te maken hadden bij alle gastdocenten. Erg leuk en leerzaam.

 

Vooral op praktisch gebied heb ik duizend-en-een dingen geleerd. Hoe je recepten moet lezen, hoe je ‘clean’ en georganiseerd moet werken. Het zijn vooral de ontelbare, kleine handigheden die voorbij kwamen, zoals hoe je een paprika snijdt of bakpapier op maat knipt. Te veel om op te noemen. Juist de optelsom van deze handigheden vormen echt een meerwaarde. Veel zaken gaan nu een stuk makkelijker.

Door de opleiding ben ik ook gedwongen om uit mijn comfortzone te stappen en gerechten te maken, die ik anders nooit maak en waar ik nu beter in thuis ben.

In theoretisch opzicht vond ik dit jaar zeer inspirerend. Tegenwoordig worden we doodgegooid met nieuwe voedsel theorieën. De lessen over de theorie waren vooral leerzaam omdat ze genuanceerd waren. Veel goede aspecten van verschillende voedingsleren kwamen aan bod, waarbij er ook ruimte was voor nuance.  Door de verschillende perspectieven op voedsel te behandelen krijg je een brede en genuanceerde kijk op voedsel.

Een ander mooi aspect van de cursus vond ik de kennismaking met mooie gerechten. De gerechten waren van een hoog culinair niveau. Ook kwamen er interessante smaakcombinaties aan bod. Daarbij kwamen laatste trends op het gebied van voedsel aan bod. Mooi is ook hoe we hebben leren borden opmaken.

Het is een hele brede en veelzijdige opleiding, ik heb het afgelopen jaar echt zoveel geleerd.
Ik realiseer me wel dat dit voor mij voor heel veel dingen nog maar het topje van de ijsberg is. Maar ik heb voor mijn gevoel echt een hele goede basis en kan van daaruit verder werken om uit te vinden wat ik precies wil gaan doen en wat ik daarvoor nog nodig heb.

De gastdocenten vond ik stuk voor stuk vakkundige, gedreven & inspirerende mensen. Hierdoor ben ik aanraking gekomen met veel verschillende dingen, zoals wildplukken, zeewier, conceptueel koken en verschillende voedingsfilosofieën.
De docente Femke is een vakvrouw. Veel vakkennis, enthousiast en zeer gedreven.

Nog een ding wat ik geweldig vond was de eindopdracht. Samen hebben we een geweldig diner op tafel gezet ‘Tafelen met thee’. Het bedenken van de gerechtjes in combinatie met de verschillende theeën en een prachtige locatie heeft voor mij een heel duidelijk beeld gegeven over wat voor creatieve dingen je eigenlijk kan doen met als basis deze opleiding. Ik denk dat ik dit het leukst vond van alles omdat je zelf je eigen creativiteit mocht losgooien.

De opleiding is goed opgebouwd, met een gedeelte theorie en een gedeelte praktijk. Ook de opzet in een echt restaurant structuur te werken is goed voor de ervaring, de snelheid. De theorie examens waar je je boeken mocht gebruiken, was een goede manier om alles nog eens door te nemen.

Elke module begon met de theorie s’ochtends en praktijk s’middags. De ene keer maakten we de receptuur alleen, dan als groep, of met z’n tweeën. Die variatie was interessant en gaf ons de gelegenheid om te wennen om met anderen te werken. Ook was er tijd aan verbonden, in de gegeven tijd moest alles af en ook de werkplek weer schoon.

Er werd veel informatie gegeven over boeken, bedrijven, leveranciers en websites, die nuttig kunnen zijn voor na de opleiding.

De gesloten Facebook VIP groep is ook een goed idee, waar ook veel informatie te vinden is, en waar ook mensen naar koks vragen. Ik ben verbaasd te zien dat er zoveel vraag is naar vegetarische koks, je kan makkelijk een baan vinden als ik al die job offers zie.

 

The Jaffle sisters

Ik ontdekte de Jaffle op reis 3 jaar geleden, ik wist niet wat het was maar zag het overal op de menu’s staan en ik vond het zo een leuk woord.
Ik bestelde hem ik kreeg de lekkerste tosti ooit. Wat een jaffle iets anders maakt dan een tosti hoe wij hem kennen is dat de randjes geseald worden, ik maak lekkere vullingen zoals een tomatensaus of een chili sin carne,  en dit gaat met 3 soorten kaas in het apparaat. Het is een beetje een combi van een pasteitje, pizza calzone en een tosti.
De tosti 2.0
Perfect festival eten:)

Ariadne

tisgroen

Ariadne Vogel van Tisgroen is jouw partner als het gaat om verantwoord, vegetarisch en lekker eten. Met workshops, proeverijen en catering wordt je verwend met mooie, pure thee, vegetarisch koken en eetbare planten en bloemen.

Tisgroen inhuren voor een theeproeverij, catering van vegetarische hapjes, combinatie hiervan, een workshop vegetarisch koken tijdens een zakelijk evenement, op school of bij je thuis? Je bent dan hier aan het goede adres! Vraag naar de mogelijkheden.

Byzonder

[ bij·zon·der: ‘afwijkend van het gewone’] aldus Van Dale. Het gewone, de standaard, gewoon standaard anders. Dát is voor ons Bijzonder. Wij zijn gelegen in Bourgondisch Maastricht. De plek bij uitstek voor culinair genot. Wij willen het juist daarom anders doen. Oergondisch genieten, noemen wij dat. Ons lifestyle concept heeft een horecagelegenheid aan de basis. Een plek om te genieten van pure en eerlijke gerechten. Mostly vegan en vega. Met een knipoog naar een stukje vlees en/of vis. Vooral gezond en biologisch! En lekker uiteraard! We serveren kleine gerechten, ter grootte van een tussengerecht, en de gedachten is dat je het gezellig met elkaar kunt delen: uitgebreid tafelen, in onze huiselijke setting.

Facebook: https://www.facebook.com/bijbijzonder/

Rik opende samen met Merel Cleeff

Op dinsdagen zijn we gesloten, maar woensdag staan we vanaf 8 uur weer voor je klaar. Met verse koffie, potjes mooie thee, huisgemaakte taarten, knapperige boterhammen en nog veel meer.

Inspiratie & Smaakverwondering

DOORZEE brengt je duurzaam, lekker en gezond eten Vaak veganistisch, altijd vegetarisch. Ontdek hoe veelzijdig, smaakvol, kleurrijk en gevarieerd plantaardig eten kan zijn. Ik, Lotte neem je hierin graag mee. We verzorgen inspiratielunches, retreats, workshops en (privé) kookles, foodcoaching en catering. Kijk op de website www.doorzeefoodatelier.com en mail, bel, WhatsApp als je meer wil weten over onze mogelijkheden.

Tot snel, smakelijke groet

Lotte

Ans jacobs is vegetarisch chef en theesommelier. Haar bedrijf Aan Tafel met Thee is specialist op het gebied van pure losse thee in combinatie met vegetarische hapjes en gerechten.
In de workshops wordt zoveel mogelijk met ‘groen en gezond’ gewerkt. Pure losse thee van hoge kwaliteit wordt gecombineerd met gezonde ingrediënten; het liefst biologisch, vegetarisch en vegan.

Wilt u in uw horeca gelegenheid pure losse thee gaan serveren?
Zij geeft u graag advies over welke thee, hoe u deze het beste kunt bereiden en de presentatie.

Aangenaam, ik ben Anne Marije, eigenaresse van catering bedrijf:                                           Anne Marije Rosy cheeks cookery’. Biologisch & full of love. Ik wil heel graag met je delen wat ik tegenkom, opzoek, hoor, proef, ruik, uitprobeer & leer over hoe je een ontspannen leven leeft, met een gezond en liefdevol kloppend hart.

 Bij GEMBER staat puur eten en drinken centraal. Wat is de onderliggende gedachte van GEMBER? In het begin van dit avontuur bedachten wij een concept met vier pijlers waaruit GEMBER is ontstaan. Nieuwsgierig?
iedereen mogelijkheden zijn: JIJ die houdt van kip, JIJ die liever een salade eet, JIJ die altijd op zoek is naar iets nieuws, maar ook JIJ met een intolerantie en ook JIJ die plantaardig eet, kortom gewoon JIJ. Een locatie waar je samen geniet van guilt-free eten, speciaal voor JIJ.

The happy green Chef

 

The Happy Green Chef kookt en verzorgt vegetarische maaltijden op locatie.

Gezonde gerechten die goed zijn voor je lijf, hart en hoofd.

Door vlees of vis weg te laten wordt je eten helemaal niet saai, integendeel! The Happy Green Chef laat dit zien en proeven door te koken met biologische, seizoensgebonden producten en andere zoveel mogelijk lokale ingrediënten.

Alle gerechten worden met liefde en aandacht bereid volgens verschillende voedingsfilosofieën; vegetarisch, veganistisch, ayurvedisch, macrobiotisch en raw food. In de recepturen worden verschillende kruiden en specerijen verwerkt en geen producten met chemische toevoegingen gebruikt. Dat is wel zo lekker en gezond voor een (h)eerlijke maaltijd.

Naduah houdt van de natuur, het leven en lekker eten. Lekkere nostalgische dessertjes horen daarbij: ijs, pannenkoeken, koekjes, gebak,… Naduah maakt het allemaal! 100% ambachtelijk + 100% plantaardig/vegan. Rekening houdend met ieders wens: van suiker tot glutenvrij. Maar toegankelijk voor iedereen!
Verder levert Naduah ook aan verschillende horeca-zaken in België (Mechelen, Hasselt, Leuven,…). Genieten van het leven, de toekomst is plantaardig!

Rechtstreeks aan de foodtruck genieten of bestellen via www.naduah.be.

DiesCuisine is een kleinschalig cateringbedrijf dat altijd maatwerk levert.
Smakelijk, mooi eten, dat ook nog gezond is en met liefde bereid.

In 39 jaar werken in de gezondheidszorg (verpleegkundige, manager, adviseur, coach) heb ik veel bijeenkomsten georganiseerd en begeleid. Ik heb ervaren dat niet alleen de inhoud van het programma ertoe doet, maar dat ook de ambiance en de catering een wezenlijke bijdrage kunnen leveren aan de kwaliteit van een bijeenkomst of feest.

Sababa 

Karlijn opende samen met haar vrienden dit leuke restaurant in Amsterdam. Sababa : Hebreeuwse straattaal voor ‘no worries’ – staat voor mooi, lekker, betaalbaar en verantwoord eten geïnspireerd op de Midden-Oosterse keuken. Het menu bestaat uit pita’sen platbrood, salades en mezze en is overwegend vega(n). Naast de biologische groenten die we centraal zetten, zoals aubergine, bloemkool en kikkererwten, zijn we gek van halloumi, granaatappel en dadels. Bij deze kleurrijke pitas en salades schenken wij fruitige juices,lokaal bier, biologische limo’s en lekkere frisjes.

“Een heerlijke, voedzame maaltijd bereiden en er uitgebreid van genieten met vrienden of familie: ik houd van het hele proces; van de voorbereiding, de uurtjes in de keuken en de gezelligheid aan tafel! En dat wil ik heel graag met u delen!”

Deze opleiding bleek een perfecte aanvulling. Het bood mij de mogelijkheid om nog beter één-op-één begeleiding te kunnen bieden bij het aanpassen van voedingspatronen. Het is heel fijn om meer tools te hebben om mensen te helpen met hetontdekken van nieuwe gerechten/ingrediënten in het geval van voedselintoleranties zoals lactose-, suiker- of glutenallergie of een strikt dieet.

Roelfien Wuestenenk Nijkamp, eigenaar van Studio TeGast maar ook levensgenieter, gepassioneerd en eerlijk over voedsel, gezondheid en bewust omgaan met je lijf en de wereld waarin wij leven.

info@studiotegast.nlwww.studiotegast.nl– tel. 06 10 80 61 64