19 Nov

Liever lokaal is een  Standaardwerk over lokale producten en eten volgens de seizoenen .

Wat is er nou in Nederland te krijgen, in welk seizoen, hoe bereid ik die ingrediënten, waar smaken ze naar en hoe kan ik ze combineren.

‘Eten volgens de seizoenen en uit de nabije omgeving. Weten wat je eet en op zoek gaan naar het verhaal achter het eten. Dat is waar dit boek over gaat. De meeste kookboeken geven recepten voor producten die voorradig zijn in de winkel, de keukenkast, de koelkast en de diepvries. Maar is het niet logischer om uit te gaan van de producten die erom vragen om nu opgegeten te worden, van dat wat het land of de zee op dit moment te bieden heeft.

Liever lokaal is het eerste boek dat het hele jaar rond voor elke dag opnieuw de vraag stelt: wat is er vandaag voorradig uit de natuur of van het veld en vraagt erom gegeten te worden? Het biedt receptuur voor het hele jaar door, letterlijk iedere dag een recept.

Ik was  zeer verheugd toen ik het eerste exemplaar vandaag uit de handen van Annette van Ruitenburg mocht ontvangen.

Zoveel kennis en informatie verzameld in een prachtig boek! Voor de kok thuis en ook zeker voor de professional een heerlijk naslagwerk!