Het jaar wordt in 6 modules verdeeld.

Tijdens het lesprogramma besteden we aandacht aan de theorie en het tot stand komen van gerechten, productkennis en ontwikkeling en vertalen deze in de praktijk met het maken van prachtige gerechten:

  1. Algemene vegetarische menu, basis patisserie opbouw 8 dagen
  2. Ayurvedische voedingsleer 4 dagen
  3. Macrobiotisch/ patisserie suikervrij 4 dagen
  4. Raw en vegan/en patisserie anders 5 dagen
  5. Brood bakken/no waste/koken met thee/3 dagen.

Tijdens deze modules worden alle basis kooktechnieken behandeld:

Al onze lessen worden ondersteund in onze online leeromgeving met huiswerk opdrachten, videoinstructies en weetjes.

Daarnaast gaan we ook:

  • Conserveren
  • Vacumeeren
  • wecken
  • Pickelen
  • Drogen
  • fermenteren
  • Kaas maken
  • Tofu maken
  • Plantaardige melk maken
  • Seitan maken

We leren je de volgende keukenapparatuur gebruiken:

Combisteamer,Magimix,Deegmachines,Vacumeermachine,

Droogoven,Rookoven,Spaghettimolen,Mandoline,

Sapcentrifuge, slowjuicer,Blender, highspeedblender, graanmolen

Wat gaan we doen bij de excursies:

Gaan we op pad naar een voedselbos, moestuin en leren alles over seizoenen oogsten en de kwaliteit en smaak van groentes.

Gaan we alles leren over verse zeewieren en koken daarmee van Agnes van Dijk.

Gaan we op excursie naar een zuurdesem broodbakker.

Gaan we wildplukken met Ellen Mookhoek en daarna koken.

We gaan koken met thee en gerechten pairen met thee. Deze les wordt gegeven door theesommelier Marielle Erkens.

Onze smaakpapillen ontwikkelen door te leren proeven en waarnemen van de verschillende functies in de mondholte waarvan structuur, temperatuur, scherpte en kruidigheid van voeding en vloeistoffen een belangrijke rol speelt.