Ben je al aan het werk als kok? Dan is deze verdiepingscursus wat voor je!

Mensen zijn steeds meer bezig met een gezonde lifestyle en gezonde voeding ; We ervaren dat we met goede voeding meer energie hebben en positiever in het leven staan.

Door de grotere bewustwording en een grotere kennis van onze gasten over voeding is de vraag in restaurants aan een verandering onderhevig. Groentes staan in grote belangstelling. Willen we aan deze vraag kunnen blijven voldoen zullen we mee moeten veranderen. Als kok kan je je richten op meerdere groepen gasten,  je kooktechnieken vergroten, product kennis verbreden en inspiratie opdoen.

Maar hoe ?

–       Hoe maak ik  een volwaardig menu zonder vis of vlees als hoofdbestanddeel ?
–       Wat doet vegetarisch koken voor de smaak ?
–       Wat maak ik voor veganistische gasten ?
–       Wat is eigenlijk gezond ? Welke vetten ?
–       Wat doe ik met al die diëten, geen gluten, geen lactose?
–       Wat zijn alternatieven voor suiker en hoe werk ik daarmee ?
Deze en nog veel meer vragen komen in deze 4 daagse cursus voor professionele koks aan bod. Je bent na het volgen van deze cursus in staat om met meer kennis en gebruikmakend van andere technieken, (zoals o.a. activeren, kiemen en fermenteren) en gebruikmakend van andere producten te voldoen aan de vraag en behoefte van de hedendaagse gast.

Minimale basiseis : 2 jaar beroepsmatige kokservaring

De kosten bedragen €1000, Hierbij inbegrepen :  Inschrijfgeld, syllabus, lesmateriaal, begeleiding tijdens de lesdag, biologische ingrediënten, lunch en diner, koffie, thee en gastdocent. De afwas wordt gedaan.

data 2019  Maandag van 11:00 tot 17:30

  • 15 April
  • 06 Mei
  • 20 Mei
  • 03 Juni
  • Aanmelden kan hier