Femke van den Heuvel

De opleiding wordt verzorgd door:

Vegetarische Chef kok en Ayurvedische Voedingsconsulent Femke van den Heuvel tevens chocolatier en patissier van eetwinkel VlamIndePan

Enkele gastdocenten tijdens deze opleiding zullen zijn:

053-300x224Mijn naam is Ellen Mookhoek. Ik heb De Brede Moestuin opgericht om van mijn passie, het verzamelen en verbouwen van eetbare planten, mijn werk te maken. Ik begeleid moestuinprojecten voor groepen, organiseer wildplukwandelingen en adviseer bij het eetbaar maken van buitenruimtes.

 

 

 

Van jongs af aan maak ik mijn keuzes puur op smaak en gevoel.

Op mijn 18de ontdekte ik zeewier en viel voor dit nieuwe en fascinerende eten. In 1996 ben ik samen met mijn collega Bert Baanders Atlantica producten gaan ontwikkelen op basis van verse zeewier.

@Zeewiermin

Altijd al nieuwsgierig geweest naar de verschillende mogelijkheden van verse zeewier?We leren niet alleen iets over de kwaliteiten maar ook de verschillende smaaknuances, combi’s en de rijke toepassingsmogelijkheden van zowel verse zeewier als de verse zeewierspreads.

De filosofie van Bakkerij de Basis is simpel. Gewoon het allerlekkerste brood bakken met de beste ingrediënten die er te vinden zijn. Niet lullen, maar bakken. Iedere keer begint bakker Martijn opnieuw om het allerbeste brood te maken dat hij kan.

Bakker Martijn Roodzant heeft de passie voor het bakken in zijn genen. Vader Roodzant was al bakker, al bakte hij net zo lief banket, als brood. Martijn heeft zich altijd toegelegd op het bakken van brood, want dat eet je namelijk vaker dan een taart of een koek.En gaat hij regelmatig op reis om te leren van de beste traditionele bakkers uit Frankrijk.

De beste tradities van het ambacht bestaan naast kunde en kennis, uit tijd en aandacht. Dat ligt aan de basis van de filosofie van Bakkerij de Basis. Tijd en aandacht maken het lekkerste brood dat er is.

Brood van Bakkerij de Basis is altijd gebakken met de allerbeste ingrediënten. Er wordt gewerkt met zuiver biologisch meel van korenmolen De Zandhaas in Santpoort en Lemaire meel dat door de bakker zelf uit Noord-Frankrijk wordt geïmporteerd

Mariëlla Erkens, theesommelier, heeft de SVH-erkende, driejarige opleiding tot theesommelier van de ITC Academy gevolgd en is sinds 2010 een bevlogen Theevangelista. Haar doel: zoveel mogelijk mensen kennis leren maken met het veelzijdige product thee en dan vooral in combinatie met voedsel.

In vroegere levens was Mariëlla beeldend kunstenaar, art director, KLM purser, wereldreiziger, chef kok, restauranteigenaar en cateraar.

Nu geeft zij theetrainingen, -workshops, -inspiratiesessies, -lezingen en tea & foodpairinglessen aan zowel zakelijke als educatieve opdrachtgevers.