Femke van den Heuvel

De opleiding wordt verzorgd door:

Vegetarische Chef kok en Ayurvedische Voedingsconsulent Femke van den Heuvel tevens chocolatier en patissier van eetwinkel VlamIndePan

Enkele gastdocenten tijdens deze opleiding zullen zijn:

jonathan-300x200Jonathan Karpathios staat al ruim 15 jaar in de keuken.  Zijn loopbaan kenmerkt zich door het werken in onder andere Michelin sterrenzaken. Zo werkte hij bij La Tante Claire*** in Londen onder Pierre Koffmann (de meester van Gordon Ramsey) en werkte bij De Nederlanden** in Vreeland onder leiding van Chef, Jan de Wit. Maar werken met meest dure en exclusieve producten gaf hem op den duur geen voldoening meer.

053-300x224Mijn naam is Ellen Mookhoek. Ik heb De Brede Moestuin opgericht om van mijn passie, het verzamelen en verbouwen van eetbare planten, mijn werk te maken. Ik begeleid moestuinprojecten voor groepen, organiseer wildplukwandelingen en adviseer bij het eetbaar maken van buitenruimtes.

agneszeewier-150x150Van jongs af aan maak ik mijn keuzes puur op smaak en gevoel.

Op mijn 18de ontdekte ik zeewier en viel voor dit nieuwe en fascinerende eten. In 1996 ben ik samen met mijn collega Bert Baanders Atlantica producten gaan ontwikkelen op basis van verse zeewier.

@Zeewiermin

Altijd al nieuwsgierig geweest naar de verschillende mogelijkheden van verse zeewier?We leren niet alleen iets over de kwaliteiten maar ook de verschillende smaaknuances, combi’s en de rijke toepassingsmogelijkheden van zowel verse zeewier als de verse zeewierspreads.

bakker-229x300We weten als ‘moderne’ mens nog maar weinig van brood.

We laten ons bruin brood verkopen dat eigenlijk gewoon wit is. We vinden het heel normaal dat verpakt brood weken vers blijft en dat het bol staat van de conserveringsmiddelen en ‘verbeteraars’. Ook het graan dat de meeste ambachtelijke bakkers gebruiken is gemodificeerd; om het resistent te maken, om meer opbrengst te krijgen of meer eiwit vast te houden. In 2000 besloten Gerard en Suus over te schakelen naar een 100% biologische bakkerij. Om op deze wijze brood te bakken is veel kennis en ervaring nodig en die heeft bakker Gerard. Hij is één van de meest bevlogen bakkers van Nederland en loopt over van passie voor zijn vak. ‘Brood met een verhaal’ noemt hij dat.

Mariëlla Erkens, theesommelier, heeft de SVH-erkende, driejarige opleiding tot theesommelier van de ITC Academy gevolgd en is sinds 2010 een bevlogen Theevangelista. Haar doel: zoveel mogelijk mensen kennis leren maken met het veelzijdige product thee en dan vooral in combinatie met voedsel.

In vroegere levens was Mariëlla beeldend kunstenaar, art director, KLM purser, wereldreiziger, chef kok, restauranteigenaar en cateraar.

Nu geeft zij theetrainingen, -workshops, -inspiratiesessies, -lezingen en tea & foodpairinglessen aan zowel zakelijke als educatieve opdrachtgevers.