Vegetarische koksopleiding voor lijf, hart en hoofd

Foodies en beroepsmatige koks halen hun hart op met de vegetarische koksopleiding van VIP health & Nutrition. Binnen een jaar ben je door middel van het volgen van verschillende modules gecertificeerd om beroepsmatig aan de slag te gaan met de vegetarische en biologische keuken.

De vegetarische koksopleiding; iets voor jou!?

De vegetarische koksopleiding is bedoeld om beroepsmatig in te zetten. Je kunt eventueel kok of cateraar worden, recepturen ontwikkelen voor een eigen blog, maar ook één-op-één begeleiding bieden bij het aanpassen van voedingspatronen. Bijvoorbeeld door mensen te helpen met het ontdekken van nieuwe, veelzijdige gerechten in het geval van voedselintolerantie zoals: lactose-, suiker- of glutenallergie. De koksopleiding is daarbij ook geschikt voor onder andere diëtisten, natuurvoedingsdeskundigen, dieetconsulenten en homeopathische artsen.

Kort, krachtig en kwalitatief

De vegetarische koksopleiding duurt één jaar, waarbij we iedere twee weken bij elkaar komen. In onze online leeromgeving worden extra opdrachten huiswerk, videoinstructies en weetjes aangeboden. De opleiding is opgedeeld in vijf verschillende modules. We bieden in de zomer de basismodule versneld aan, waarna je kan instromen in de jaaropleiding. Niet meteen professioneel aan de slag, maar wel alles over koken leren, dan begin je met de veggie chef online.

Word vegetarische professional

Geïnteresseerd in de koksopleiding of één van onze kookworkshops? Kom naar de introductieavond of meld je aan.

Ons Programma

Opleiding vegetarisch koken voor professionals en amateurkoks

Met een professionele opleiding van VIP Health & Nutrition leer je vegetarisch koken om hier beroepsmatig mee aan de slag te kunnen. Het programma is ingedeeld in verschillende modules, die elk een van de verschillende filosofie behandelen. De opleiding is in losse modules te volgen, mits er plek is. De basismodule is voor deelname verplicht.

Professionele opleiding vegetarisch koken

Je leert in de eerste module snijden, technisch proeven, productkennis verrijken, alles over HACCP en ontdekken wat er in jouw pan gebeurt: koken gaat immers over scheikundige processen. Naast praktijklessen gaan we op excursies, schrijf je een bedrijfsplan, loop je stage en nemen we praktijkexamens af.

Meld je direct aan

Filosofieën over gezond eten

Vervolgens gaan we dieper in op de filosofieën over gezond eten. Hoe denken we hierover in de westerse wereld met twee ons groente en twee stuks fruit per dag en in hoeverre wijkt dat af van theorieën zoals Raw Food, veganistisch, ayurvedisch en andere niet westerse voedingsfilosofieën. En welke past bij jou?

Gespecialiseerde gastdocenten

Hoofddocent is Femke van den Heuvel. Eigenaresse van VIP Health & Nutrition, chocolatier en patissier bij VlamIndePan en de eerste restauranteigenaresse in Nederland met een SKAL-certificaat. Daarnaast geven verschillende gastdocenten gespecialiseerde lessen.

Gecertificeerde vegetarische kok

Wanneer je de opleiding vegetarisch koken hebt gevolgd ontvang je een certificaat als vegetarisch kok.

Kom naar de introductieavond