Het jaar wordt in 6 modules verdeeld.

Tijdens het lesprogramma besteden we aandacht aan de theorie en het tot stand komen van gerechten, productkennis en ontwikkeling en vertalen deze in de praktijk met het maken van prachtige gerechten:

  1. Algemene vegetarische menu opbouw 6 dagen
  2. Ayurvedische voedingsleer 3 dagen
  3. Macrobiotisch 3 dagen
  4. Raw en vegan 4 dagen
  5. Patisserie/choco/broodbakken 5 dagen
  6. Glutenvrij/no waste/conserveren/suikervrij 2 dagen.

Tijdens deze modules worden alle basis kooktechnieken behandeld:

Daarnaast gaan we ook:

  • Conserveren
  • Versuikeren
  • Vacumeeren
  • wecken
  • Pickelen
  • Drogen
  • fermenteren
  • Kaas maken
  • Tofu maken
  • Plantaardige melk maken
  • Seitan maken

We leren je de volgende keukenapparatuur gebruiken:

Combisteamer,Magimix,Deegmachines,Vacumeermachine,

Droogoven,Rookoven,Spaghettimolen,Mandoline,

Sapcentrifuge, slowjuicer,Blender, highspeedblender, graanmolen

Wat gaan we doen bij de excursies:

bij de eerlijk oogst van Jonathan Karpathios werken.

Leren we alles over de seizoenen, groente herkenning en onvergetelijke groentes en nieuwe groentes met Han Kroon

Gaan we wildplukken met Ellen Mookhoek en daarna koken.

We besteden aandacht aan Fooddesign en hoe ontstaan nieuwe voedselconcepten.

Onze smaakpapillen ontwikkelen door te leren proeven en waarnemen van de verschillende functies in de mondholte waarvan structuur, temperatuur, scherpte en kruidigheid van voeding en vloeistoffen een belangrijke rol speelt.